Zestig jaar getrouwd in Holwierde

HOLWIERDE – Burgemeester Gerard Beukema van de gemeente Eemsdelta had dinsdag een bezoek gebracht aan het die dag zestig jaar getrouwde echtpaar Ottens-Jongsma in Holwierde.

Haaije Ottens en Aly Jongsma leerden elkaar kennen tijdens een optreden van het koor waar hij destijds in zat. Na afloop van het optreden, tijdens het terugrijden, zij bij hem achterop de fiets, viel de straatverlichting uit en sloeg de vonk over.

De heer Ottens had in totaal 40 jaar in het onderwijs gezeten in de noordelijke provincies. In Holwierde is hij 25 jaar ‘Hoofd der School’ geweest. Tijdens deze periode had hij met vele ouders samengewerkt  onder andere voor het organiseren van sportdagen, leesonderwijs en het maken van de schoolkrant. De musicals, het schoolkamperen en de versierde wagens voor 5 mei waren ook voor hem hoogtepunten. Nevenactiviteiten zijn de kerkenraad, bestuur regionale PCOB, toetsingscommissie (de voorloper van de CITO-toets) en ook is hij actief betrokken geweest bij het opzetten van onderwijs aan gevluchte Syrisch Orthodoxe Christenen in Godlinze.

Gezinsverzorgster

Mevrouw Ottens is na haar opleiding als gezinsverzorgster aan het werk gegaan. Zij fungeert ook vaak als secretaresse van haar man. In haar vrije tijd is ze ook actief in het kerkenwerk, in de kerkenraad, leidster van de meisjesclub, voorzitter van een gespreksgroep en van de vrouwenbond Passage.
Inmiddels bestaat de familie uit 4 kinderen, 8 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Samen geniet het echtpaar van hun vrije tijd. Ze liepen het Pieterpad en ook reisden ze met de caravan door eigen land en door Europa.

Via De Eemslander