Zoeken naar boeken op De Klim-op

MIDDELSTUM – De kinderen van de Klim-op in Middelstum hebben dinsdagochtend een bijzondere opdracht gekregen. Twintig ingepakte prentenboeken werden door de juffen en meester door de hele school verstopt. 

De kinderen moesten in groepjes de prentenboeken zoeken en vervolgens mochten de oudsten van het groepje het boek voorlezen aan de jongsten van de school. De kinderen gingen meteen bezig met zoeken, het laatste boek bleek nog best lastig te vinden te zijn.

,,Het is geweldig om te zien hoe de kinderen uit de bovenbouw de prentenboeken voorlezen aan de kinderen van de onderbouw, ze vonden het superleuk. Daarbij is het natuurlijk ook heel leerzaam om een prentenboek leuk en spannend voor te lezen”, aldus Kirsten Korf, leerkracht van groep 5/6.

Ingepakt boek

De kinderen van groep 4 tot 8 kregen daarbij nog een ingepakt boek dat persoonlijk voor hen is uitgekozen. Dat lezen de kinderen en vervolgens scoren ze het boek van 0 tot 100. Zo kunnen de kinderen laten zien of het boek een echte aanrader is of juist niet. De boeken verschillen veel van elkaar: van stripboeken, prentenboeken, de hele reeks van de Grijze jager, juf Braaksel en nog vele meer. Zo is er voor ieder wat wils!.

De boeken zijn aangeschaft vanuit de NPO-gelden en naar verwachting zal het op de Klim-op voor heel veel leesplezier zorgen.

Via De Ommelander