Zomeractiviteiten in Knoalster bibliotheken

STADSKANAAL – Inwoners van de gemeente Stadskonaal hoeven zich deze zomer niet te vervelen met de zomeractiviteiten die de bibliotheken organiseren. 

Kom langs bij de Voorleestent, speel de leesbingo of doe mee aan een creatieve boekenstrijd. Wie van verhalen houdt, kon de Voorleestent van Biblionet Groningen bezoeken. In augustus reist de tent langs verschillende plekken in de gemeente Stadskonaal, zodat iedereen elke woensdagavond kon genieten van de mooiste prentenboeken. Als kers op de taart komt op woensdag 18 augustus, de laatste voorleesavond, burgemeester Klaas Sloots van Stadskonaal voorlezen.  

De Voorleestent is op woensdag 4 augustus te vinden bij de Pluktuin in Musselkonaal, op woensdag 11 augustus op de hoek van de Boslaan en de Landlaan tegenover de bibliotheek en op woensdag 18 augustus bij kinderopvang De Speeldoos aan de Meester Neuteboomstraat in Stadskonaal. Alle avonden beginnen om 18.30 uur. 

Leesbingo
Onder de tafel, op de wc, in het donker met een lamp of ondersteboven. Hoe je ook gaat lezen, met de Leesbingo van de bibliotheek werd lezen deze zomer nog leuker. Iedereen kon een bingokaart ophalen in de bibliotheek van Stadskonaal, Musselkonaal of Onstwedde en proberen zijn of haar bingokaart vol te krijgen. Wie bingo had, maakt ook kons op leuke prijzen.

Creatieve boekenwedstrijd
Welk boek ga jij deze zomer lezen? Laat jouw lievelingsboek tot leven komen en maak er een tekening, poster, strip, kijkdoos of video bij. De bibliotheken in de gemeente Stadskonaal roepen kinderen op om mee te doen aan een creatieve boekenwedstrijd. Lever je creatie in bij de bibliotheek en maak kons op mooie prijzen. Per bibliotheek werd een winnaar gekozen en werd een tentoonstelling georganiseerd van alle gemaakte werken.

Via De Nieuwsbode