Zomercampagne ‘Voel je vrij op de Wadden’ van start gegaan

NOORD-GRONINGEN – Tijdens de Dag van het Wad is zaterdag de zomercampagne Voel je vrij op de Wadden van start gegaan.

Visit Wadden nodigt met de campagne bezoekers, maar ook inwoners van het waddengebied, uit om zelf op ontdekkingstocht te gaan en om een zomer in te luiden waarin men zich vrij voelt op de Wadden. Om dat te ervaren, had Visit Wadden samen met de regionale marketingorganisaties, toeristische ondernemers en natuurorganisaties een zomeragenda gemaakt vol ultieme waddenbelevenissen. De agenda is voor zowel de eilanden als voor het Waddenkustgebied en staat vol met activiteiten zoals wadlopen, een wierde beklimmen, het proeven van oesters en zeewier of luisteren naar verhalen van een gids. 

Vanwege het grote succes van de fotowedstrijd gaat Visit Wadden dit jaar op herhaling. Men roept mensen die tijdens de zomer in het gebied verblijven op om zijn of haar mooiste foto van de Wadden te delen en daarmee andere bezoekers te inspireren. Meedoen is heel eenvoudig. Gebruik #wadbijzonder als de foto gedeeld werd via sociale media. Tot eind augustus is er een wekelijkse winnaar. Aan het einde van de actieperiode worden drie winnaars gekozen. 

Waar mensen komen, ontstaat afval. Vooral als het mooi weer is en mensen er weer op uit gaan werd er veel troep achtergelaten. Langs wandelpaden, recreatieplekken en langs de stranden. Visit Wadden ondersteunt daarom het initiatief WAD THE F*CK, de bewustwordingscampagne met als voornaamste doelgroep jongeren, die ook tijdens de Dag van het Wad is gestart en aandacht vraagt voor het voorkomen van (zwerf)afval in het Waddengebied. Ook Visit Wadden streeft naar een plasticvrije omgeving en hoopt door de campagne te ondersteunen nog meer bezoekers bewust te maken van het plasticprobleem in het gebied. 

Via De Ommelander

Reizen Laos