ZomerJazzFietsTour in Reitdiepdal anders dan anders

GARNWERD – De komende editie van de ZomerJazzFiets- Tour, op zaterdag 28 augustus in en rond Garnwerd, zal als gevolg van de coronapandemie anders gaan verlopen dan normaal.

Tijdens de ZomerJazzFietsTour kunnen liefhebbers jaarlijks in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren in het Reitdiepdal genieten van toonaangevende Nederlandse impro-jazz. De organisatie had jaarlijks wel een aantal routes uitgestippeld, maar dat was vooral om de vele optredens op een overzichtelijke manier te kunnen presenteren. De fietsende concertgangers waren vrij om hun eigen route uit te stippelen. Dit jaar is dat anders.

Drie vaste routes

Bij aanschaf van een kaartje kiezen bezoekers een van de drie vaste routes en een starttijd. Iedere route geeft gegarandeerd toegang tot vier concerten. Route 1 gaat van Winsum via Maarhuizen en Groot Maarslag naar Garnwerd. Op het startpunt, de kerk van Obergum in Winsum, kon genoten worden van een optreden van altviolist Oene van Geel (bekend van het Zapp strijkkwartet), pianist Philipp RĆ¼ttgers en de Spaanse cellist Pau Sola. De tweede route doet Aduard, Den Ham, Feerwerd en Sauwerd aan. Op de finishplaats treedt het Ad Coolen Quintet op met op vogelklanken gebaseerde jazz. De derde en langste route gaat van Adorp via Garnwerd en Ezinge naar Niehove. Tijdens deze route werd in de kerk van Garnwerd opgetreden door Ben van Gelder, Reinier Baas en Han Bennink.

Meer informatie over de routes en alle optredende artiesten is te vinden op de website www.zjft.nl.

Via De Ommelander