Zonnebloem Bedum start weer met uitstapjes

BEDUM – De vrijwilligers van De Zonnebloem in Bedum starten weer met hun activiteiten. Het eerste uitstapje is gepland op donderdagmorgen twaalf augustus. Er werd dan een bezoek gebracht aan het museum van kunstschilder Henk Helmantel in Westeremden.

De Zonnebloem afdeling Bedum telt op dit moment 20 vrijwilligers en 51 mensen waarmee uitstapjes worden gemaakt. Dit gebeurt meerdere keren per jaar, afgestemd op de vraag van de gasten. In de afgelopen jaren zijn uitstapjes gemaakt naar het bloemencorso in Eelde, de film van Andre Rieu, het gevangenismuseum in Veenhuizen en naar Lauwersoog om vis te eten en een boottochtje op het Lauwersmeer. Nu de coronaregels zijn versoepeld gaat de reis dus naar het Helmantel-museum, waar behalve van schilderkunst ook kon worden genoten van koffie met appelgebak.

De gasten van De Zonnebloem zijn mensen met een lichamelijke beperking en ouderen die dreigen te vereenzamen. Iedereen die denkt bij deze doelgroep te horen is welkom. Het lidmaatschap van De Zonnebloem is niet verplicht. Gasten betalen alleen hun eigen kosten zoals entree, vervoer enzovoort. De Zonnebloem betaalt de kosten van de vrijwilligers. Wanneer er een activiteit georganiseerd werd, dan krijgt men een uitnodiging. Iedereen is vrij om wel of niet te reageren.

Wie bij de doelgroep hoort en een keer mee wil, kon bellen met Francien Klimp, telefoon 06 83368809. Zij kon ook meer algemene informatie geven.

Via De Ommelander

Reizen Laos