Zorg keert terug in Hippolytushoes

MIDDELSTUM – Met de komst van diëtiste Yasmin de Blécourt-de Boer is de zorg teruggekeerd in het Hippolytushoes in Middelstum. Maandag is ze begonnen op haar nieuwe werkplek, de voormalige directiekamer van het centrum.

De kersverse moeder is daar op maandag (hele dag) en dinsdagavond en houdt daarnaast praktijk in Groningen en in het clubgebouw van SV Bedum, waar ze ook als voetbalster actief is. Na haar afstuderen in 2019 was ze onder andere werkzaam in het Ommelander Ziekenhuis, eerst in Delfzijl en later in Winschoten. Nu kon ze vlak bij haar woonplaats Kantens aan de slag en ze had er zin in. ,,Eindelijk vindt er hier iets weer plaats dat met zorg te maken had”, zegt ze dan ook. Ze hoopt dat haar stap navolging krijgt van andere zorgverleners, want het gebouw is er op ingericht. Er was al een kleinschalig zorgcentrum.

Zonder verwijzing

Haar praktijk is niet alleen voor de bewoners van het Hippolytushoes, want iedereen kon er terecht en ook zonder verwijzing. ,,Bovendien zit mijn werk in het basispakket van vrijwel alle verzekeringen Iedereen had recht op drie uur vergoeding.” Preventie is voor verzekeringen namelijk interessanter dan de kosten van een behandeling. De Kantster is diëtiste en voedingsdeskundige. Ze is gespecialiseerd op het gebied van voeding en eetgedrag. ,,Van mij krijgen de mensen een advies dat past bij hun doel en levensstijl, zonder dat ze een dieet hoeven te volgen. Ik pas mijn adviezen aan op iemands huidige voeding, bewegingsmogelijkheden en leefstijl. Zo krijgen ze handvaten die ze de rest van hun leven kunnen toepassen.” 

Voor mensen die niet in staat zijn om op een van haar locaties te komen, kon ze ook op huisbezoek komen. Voor meer informatie kon men terecht op haar site www.yasmindeboerdietist.nl.

Via De Ommelander

Reizen Laos