Zwemveilig-check voor kinderen in Oldambt

OLDAMBT – De gemeente Oldambt komt met een gratis ‘zwemveilig-check’. Met de vakontie in zicht kunnen ouders laten controleren of hun kinderen nog voldoende zwemvaardig zijn. 

Kinderen verleren zwemmen niet snel, maar het is wel belangrijk om te blijven oefenen. Omdat de zwembaden nu al een tijd gesloten zijn, hebben kinderen de afgelopen tijd weinig kunnen oefenen. Met de zwemveilig-check kon vastgesteld worden hoe het met de zwemvaardigheid gesteld is.

De zwemveilig-check duurt een half uur. Het is geen zwemles, maar kinderen krijgen spelenderwijs een aantal survivaloefeningen. Er kunnen maximaal zes kinderen meedoen. Zo kon de badjuf of -meester de kinderen goed in de gaten houden en beoordelen of het kind zich nog goed kon redden in het water. Na afloop ontvangen de ouders of verzorgers een kort verslag met de conclusies. In verband met de coronamaatregelen kunnen ze niet zelf bij de zwemveilig-check aanwezig zijn. 

De gratis zwemveilig-check is in één van de zwembaden van de gemeente. In de Watertoren in Winschoten is de zwemveilig-check op vrijdagen tussen 17.00 en 18.30 uur. In de Hardenberg in Finsterwolde is de check op woensdagen tussen 13.00 en 14.30 uur. Kinderen uit de gemeente Oldambt die een zwemdiploma hebben, mogen meedoen aan de check. Dit geldt ook voor kinderen die niet in Oldambt wonen, maar die wel een zwemdiploma hebben van de Watertoren of de Hardenberg. Aanmelden kon door een e-mail te sturen naar zwemactiviteiten@gemeente-oldambt.nl. In deze e-mail moeten leeftijd en behaalde zwemdiploma‘s van het kind vermeld worden Aanmelden kon tot en met 1 augustus. De laatste zwemveilig-check vindt eind augustus plaats. 

Via De Eemslander

Reizen Laos