26 juni 2021 – Nederlandse Veteranendag live op TV bij NPO

Roermond – 26 juni 2021 –  Vandaag is het de Nederlandse Veteranendag, vanwege corona met een aangepast programma dat LIVE is te volgen op TV via NPO 2 vanaf 12.35 uur. De gemeente Rermond hijst hangt vandaag de speciale Veteranenvlag uit, waarmee de gemeente Roermond haar trots en waardering uit voor alle veteranen wil uitspreken. De Limburgse Veteranendag, in het Nationaal Herdenkingspark Roermond, is uitgesteld naar 25 september 2021.

img

Nederlandse Veteranendag

Ondanks de versoepelingen die op 26 juni zijn ingegaan, organiseert het Nationaal Comité Veteranendag alleen een aangepast programma. Dat betekent geen nationaal defilé voor Z.M. de Koning, geen openbare medaille-uitreiking en geen publieke bijeenkomst op het Malieveld. Nederland viert Veteranendag op afstand, thuis voor de buis. Dat kon door het volgen van de tv-uitzending op 26 juni, live vanuit Den Haag. De uitzending start op NPO2 om 12.35 uur vanuit de Koninklijke Schouwburg door de NOS.

Limburgse Veteranendag is uitgesteld 

Stichting Limburgse Veteranendag: “Vanwege de COVID-19 maatregelen zal de Limburgse Veteranendag op 25 september uitsluitend bestonden uit een herdenking in het Nationaal Herdenkingspark Roermond. De deelname zal helaas dit jaar om dezelfde redenen alleen mogelijk zijn indien u hiervoor bent uitgenodigd en het maximaal aantal toegestane deelnemers is bereikt. Nadere bijzonderheden volgen.” 

Foto Leon van Lier (Limburgse Veteranendag 2019 in Roermond)
260621/HvL


Via Amsterdam Online

Reizen Laos