Aangenaam – nieuw feministisch platform in Noord- en Midden-Limburg

Venlo – 25 mei 2021 – Op vrijdag 28 mei werd het feministisch platform Aangenaam gelanceerd. Aangenaam wil met het platform een betere en bredere representatie van vrouwen in Noord- en Midden-Limburg en een ander geluid laten horen. Er komen onderwerpen aan bod die inwoners in de regio aangaan en dan voornamelijk vrouwen. Zo worden thema’s als ongelijkheid, seksualiteit, het lichaam, identiteit en menstruatie behandeld met experts, ervaringsdeskundigen en hun eigen community.

img

Het platform Aangenaam is een initatief van Nina Bellen, Crissy Fila, Nanet Hazenbosch en Jill Verberkt.

Crissy Fila: “We deelden onze onvrede over zowel persoonlijke als maatschappelijke kwesties met elkaar. Daar vloeiden herkenbare en kwetsbare gesprekken uit voort maar we bleven ook met vragen zitten waardoor we besloten op zoek te gaan naar antwoorden. Dit leidde tot inspirerende maar ook confronterende antwoorden, de cijfers liegen er namelijk niet om.In eerdere feministische stromingen is al veel bereikt maar er is nog steeds veel ongelijkheid. Zo ontstond bij ons het idee om een platform op te zetten. Wat ons over de streep trok was dat veel podcasts, interviews en soortgelijke initiatieven zich op de Randstad focussen terwijl er hier ook van alles speelt. Zo is Aangenaam geboren.” 

Op hun website en Instagram-konaal creëren de dames bewustzijn door kennis en ervaringen te delen en proberen ze een waarheidsgetrouw beeld van het vrouw-zijn neer te zetten door taboes te doorbreken en onderwerpen te normaliseren.

Aangenaam gaat samen met anderen op verschillende manieren uiting geven aan deze thema’s. Aan hun wens om dit ook met organisaties en instanties op te pakken werd momenteel gewerkt. 

Foto Aangenaam

250521/HvL


Via Amsterdam Online

Reizen Laos