Aanleg glasvezel in alle kernen van Roerdalen

Roerdalen – 23 juni 2021 – Het college van B&W van de gemeente Roerdalen had ingestemd met het initiatief van netwerkbeheerder E-Fiber om glasvezel aan te leggen in alle kernen van Roerdalen. De werkzaamheden starten in juni 2021 en duren ruim een jaar. De werkzaamheden starten in Melick. Daarna volgen achtereenvolgens Herkenbosch, Vlodrop, Posterholt, Montfort en Sint Odiliënberg. Eerder kreeg het buitengebied al glasvezel, nu dus ook de kernen.

img

Netwerk van de toekomst

Wethouder Jan Smits is blij met de aanleg van glasvezel in de kernen. “Er is veel vraag naar een snelle en betrouwbare internetverbinding. Niet alleen inwoners zitten erop te wachten, ook ondernemers profiteren van een snelle verbinding. Eerder kreeg ons buitengebied al glasvezel, nu gelukkig ook onze kernen. Informatie uitwisselen gaat straks dus veel makkelijker en sneller.” 

Planning

De werkzaamheden starten in Melick. Daarna volgen achtereenvolgens Herkenbosch, Vlodrop, Posterholt, Montfort en Sint Odiliënberg. Bij inwoners die een abonnement hebben afgesloten, komt eerst een monteur langs. Deze bekijkt de aansluitmogelijkheden in de woningen. Daarna start de aannemer met de graafwerkzaamheden voor de kabels. Waar mogelijk werd dit gecombineerd met andere werkzaamheden van de gemeente. Zo blijft de overlast voor inwoners beperkt. Tot slot worden alle woningen aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk.

Meedoen is nog mogelijk

Inwoners die op dit moment geen abonnement hebben, kunnen dit nog afsluiten. Dat kon totdat de werkzaamheden in hun buurt klaar zijn. Zij betalen dan geen kosten voor de aansluiting op het netwerk (vastrechtvergoeding). Later aansluiten is ook mogelijk tegen betaling van de vastrechtvergoeding.

Uitgebreide informatie over de planning en de abonnementen staat op deze webpagina van E-fiber. 

230621/HvL


Via Amsterdam Online

Reizen Laos