Alzheimer Café Roermond – Kenmerken van dementie

Roermond – 23 oktober 2021 – Op maandagavond 1 november werd in Roermond weer een Alzheimer Café georganiseerd. Wanneer is het niet gewoon vergeetachtigheid, maar dementie. Is dementie te stoppen? Is er een pil? Dementie kent verschillende verschijningsvormen en oorzaken. De symptomen verschillen per persoon. Op deze avond neemt Marianne van Woerden u mee in de oorzaken, symptomen en verschijningsvormen van dementie.

img

In het begin van de ziekte zijn de symptomen soms nog subtiel. Vaak zijn er geheugenproblemen, maar deze hoeven niet altijd aanwezig te zijn. Dementie is méér dan alleen geheugenproblemen. Ook zijn er problemen met de dagelijkse handelingen en bijvoorbeeld taalproblemen. Er zijn veel verschillende vormen van dementie. 

Het Alzheimer Café is een betrouwbare en gezellige setting, om elkaar over dementie te spreken. De  vereiste veiligheidsmaatregelen om corona te voorkomen, worden gevolgd.

Praktische informatie

wanneer – maandag 1 november 2021 van 19.30 tot 21.00 uur (zaal gaat om 19.20 uur open)

waar – De Graasj, Knevelsgraafstraat 21, Roermond (er is genoeg parkeerruimte en het (bus)station is vlakbij)

deelname – de toegang is gratis (incl. koffie/thee)

aanmelden – er is ruimte voor 20 personen. Aanmelden is verplicht en kon bij Kees Spapens via alzheimerroermond@icloud.com of 0475-327432

231021/HvL 


Via Amsterdam Online