As Equals Festival voor bewustwording van gelijkheid

Roermond/Venlo – 4 november 2021 – Van zaterdag 20 t/m zondag 28 november houden ECI cultuurfabriek en Filmtheater De Nieuwe Scene het As Equals Festival. Met dit festival willen beide organisaties verschillende aspecten van het ‘anders’ zijn aan het licht brengen om bewuster te worden van onze gelijkheid. Dit jaar ietsje anders dan andere jaren. Dit keer is namelijk niet alleen film vertegenwoordigd, maar ook theater, expo en het onderwijs.

img

Voor het onderwijs worden verschillende workshops in het thema gegeven en gaan de leerlingen naar de theatervoorstelling ‘Fok Me Hokje’. Een voorstelling over gender en seksuele voorkeur. Deze voorstelling speelt ook in Venlo in Theater de Garage en is vrij toegankelijk voor iedereen. Met Zonder Ballen speelt in de ECI cultuurfabriek. Centraal staat hier de zoektocht naar gender en identiteit en de reactie daarop als moeder.

Ook bijzonder is de expositie Ode aan Vrouwen. In Polen strijden vrouwen al jaren voor gelijke(re) rechten en het zelfbeschikkingsrecht over hun lichaam. Om de strijd van de vrouwen in Polen – als symbool voor alle vrouwen in de wereld – een internationaal podium te bieden, had de Poolse fotografe Ania Liesting, woonachtig in Lomm, samen met schrijver Maurice Ambaum (Steyl) het project Ode aan Vrouwen opgezet. Het multimediale project bestaat onder meer uit een pop-up urban art expositie, foto-expositie, film, boek, Europese roadtour en een internationale conferentie op Wereldvrouwendag in 2022 in Praag.  

Van de Europese roadtour werd een roadmovie gemaakt. De trailer daarvan zal voor de eerste keer te zien zijn tijdens de As Equals week.

Daarnaast stonden in de verschillende films gender, identiteit, seksuele voorkeuren, zelfbeschikkingsrecht over je lichaam, gelijke rechten, non-binair zijn, verschil in culturen en abortus centraal.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van ECI Cultuurfabriek.

041121/HvL


Via Amsterdam Online