Axideo – Pinksteren 2021 met pastoor Wim van Meijgaarden

Meerssen – 23 mei 2021 – Elke zondagochtend en op Christelijke feestdagen een korte evangelische boodschap ter overdenking. Op deze eerste Pinksterdag is het woord aan Pastoor Wim van Meijgaarden sss uit Meerssen. Pinksteren is afgeleid van het Griekse woord ‘pentekostè’ wat vijftig betekent. Het is altijd 10 dagen na Hemelvaart en de 50ste dag na Eerste Paasdag. We herdenken de neerdaling van de Heilige Geest over de apostelen en het ontstonden van de Christelijke kerk.

Aan deze serie reportages werken bisschop Harrie Smeets, pastoor-dekens en nagenoeg alle priesters uit het Bisdom Roermond mee.  

Over Stichting Axideo

De doelstelling en intentie van deze stichting gaat uit van  

De boodschap voor de 35ste Wereldcommunicatiedag op 27 mei 2001 van Paus Johannes Paulus II: “Verkondig het vanaf de daken”: het evangelie in het tijdperk van de wereldwijde communicatie.”

“Als we vooruitkijken zien we behoorlijke vergrijzing van de bevolking. In de nabije toekomst zullen steeds meer mensen niet meer in staat zijn een H.Mis op de normale manier bij te wonen. Wij hopen ook dan in een behoefte te kunnen voorzien.”

Reportage: Stichting Axideo 

230521/HvL


Via Amsterdam Online

Reizen Laos