Caspar loopt – dé avond voor natuurliefhebbers bij Bibliocenter

Weert – 6 november 2021 – Op woensdag 24 november komt schrijver en natuurjournalist Caspar Janssen naar Bibliocenter in Weert. Hij liep anderhalf jaar door Nederland. Caspar Janssen vertelt over zijn voettocht en zijn boek Caspar loopt. Het werd een avond vol verhalen, in beeld én geluid. Over zijn hoogte- en dieptepunten, natuur, landschap en landbouw, maar ook over zwerven en onderweg zijn. Zijn boek Caspar loopt was genomineerd voor De Jan Wolkers Prijs 2020, de prijs voor het beste natuurboek.

img

Hij leest voor, toont beelden van zijn reis en gaat in op de hoogtepunten en dieptepunten. In de tweede helft van de avond vertelt hij over zijn nieuwste project en boek, Het bijenbalkon. Onder het motto ‘niet zeuren maar doen’ besloot hij in het vroege voorjaar van 2019 zijn kale stadsbalkon om te vormen tot een paradijs voor vlinders, bijen en andere beestjes. Dat leidde voor de onervaren tuinier tot een leerzame, vrolijke en soms verbluffende ontdekkingsreis op zijn eigen balkon.

Over Caspar Janssen

Caspar Janssen (1962) is natuurjournalist. Hij schrijft voornamelijk voor de Volkskrant. Van zijn hand verschenen meerdere boeken, waaronder Ontpopt: stedeling ontdekt natuur, In de ban van het beest; Caspar loopt: een voettocht door de landschappen van Nederland; en recentelijk Het bijenbalkon.

Nederland Leest: Over de grens

Dit is een activiteit in het kader van Nederland Leest. Om onder andere te laten zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren is het thema van Nederland Leest 2021: Over de grens. Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.
 
Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november krijgen Bibliocenter leden het boek De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. Deze moderne klassieker is gratis op te halen in één van de Bibliocenter vestigingen (zolang de voorraad strekt).

Praktische informatie

wanneer – woensdag 24 november 2021, van 19.30 tot 21.30 uur

waar – Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250, Weert

deelname – € 7,50 voor Bibliocenter-leden, € 10 voor niet-leden

aanmelden – aanmelden voor deze avond kon via dit online formulier van Bibliocenter. 

061121/HvL 


Via Amsterdam Online