Corona Dashboard Midden-Limburg – 19 mei 2021

Midden-Limburg – 20 mei 2021 – Het Corona Dashboard geeft per gemeente inzicht in het verloop van de coronabesmettingen en het aantal positief geteste mensen. We houden jullie op de hoogte van de dagelijkse cijfers in Roermond, Leudal, Maasgouw, Beesel, Roerdalen, Weert en Nederweert, de landelijke cijfers, het totaal aantal toegediende vaccins en de meest recente informatie van het Laurentius Ziekenhuis en het SJG Weert. 

img

Laurentius Ziekenhuis Roermond (status 18 mei)

Momenteel liggen er in totaal 19 coronapatiënten in het ziekenhuis; 5 patiënten op de Intensive Care en 14 patiënten in de kliniek. Het aantal patiënten neemt nu iets af, maar we zijn er nog niet. De komende weken verwacht het ziekenthuis langzaam een daling te gaan zien. Een punt waar iedereen naar uitkijkt. 

SJG Weert (status 19 mei)

Op dit moment liggen er 10 coronapatiënten in het ziekenhuis: 8 patiënten in de kliniek en 2 patiënten op de Intensive Care. Er liggen 3 verdachte coronapatiënten in de kliniek.

Risiconiveau in onze regio

Zeer ernstig: De situatie is erg slecht. Er zijn extreem veel nieuwe besmettingen: per week boven de 250 mensen per 100.000 inwoners. De druk op de zorg is extreem groot.

Alle 25 regio’s in Nederland zijn ingeschaald als ‘zeer ernstig’.

Landelijke informatie op 19 mei 

Tot nu toe zijn er ongeveer 7,7 miljoen prikken gezet.   

Positief getest  = 4.613  

Opgenomen in het ziekenhuis = 236. In totaal liggen 1.365 mensen in gewone ziekenhuisbedden in het ziekenhuis. 

Opgenomen op de IC-afdeling = 33 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen). In totaal liggen 637 mensen op de Intensive Care.

Reproductiegetal = 0,89 (aantal mensen dat besmet werd door één besmettelijke persoon, werd 2x per week bijgewerkt)

Geschat aantal besmettelijke mensen = 130.469 (werd 2x per week bijgewerkt) 

200521/HvL


Via Amsterdam Online

Reizen Laos