Corona Dashboard Midden-Limburg – 2 juni 2021

Midden-Limburg – 3 juni 2021 – Het Corona Dashboard geeft per gemeente inzicht in het verloop van de coronabesmettingen en het aantal positief geteste mensen. We houden jullie op de hoogte van de dagelijkse cijfers in Roermond, Leudal, Maasgouw, Beesel, Roerdalen, Weert en Nederweert, de landelijke cijfers, het totaal aantal toegediende vaccins en de meest recente informatie van het Laurentius Ziekenhuis en het SJG Weert. 

img

Laurentius Ziekenhuis Roermond (status 1 juni)

Momenteel liggen er 11 coronapatiënten in het ziekenhuis: 7 patiënten in de kliniek en 4 patiënten op de Intensive Care.

Er vindt een mooie daling plaats. Het aantal bedden dat voor coronapatiënten werd vrij gehouden kon verder omlaag. Wel worden er voor coronapatiënten, ook de komende zomer, altijd een aantal bedden vrij gehouden. Maar door de dalende lijn kon het ziekenhuis zich richten op het verder opschalen van de reguliere zorg en weer meer OK’s openen, zodat er weer meer patiënten kunnen worden geholpen. Inhaalzorg is van belang. Wel gebeurt de opstart geleidelijk, om het personeel de nodige rust te gunnen, nadat ze naast de coronazorg óók de spoedzorg en de reguliere zorg waar mogelijk, in de lucht hebben gehouden. Het echte inhalen van zorg zal vanaf september starten. Dit werd in gezamenlijk overleg met de ziekenhuizen in de regio vormgegeven.

SJG Weert (status 31 mei)

Op dit moment liggen er 5 coronapatiënten in het ziekenhuis: 3 patiënten in de kliniek en 2 patiënten op de Intensive Care. Er liggen 1 verdachte coronapatiënt in de kliniek.

Risiconiveau in onze regio

Zeer ernstig: De situatie is erg slecht. Er zijn extreem veel nieuwe besmettingen: per week boven de 250 mensen per 100.000 inwoners. De druk op de zorg is extreem groot.

Van de 25 regio’s in Nederland zijn er 23 ingeschaald als ‘zeer ernstig’ en 2 als ‘ernstig’.

Landelijke informatie op 2 juni

Tot nu toe zijn er ongeveer 9,7 miljoen prikken gezet.   

Positief getest  = 2.602

Opgenomen in het ziekenhuis = 75. In totaal liggen 769 mensen in gewone ziekenhuisbedden in het ziekenhuis. 

Opgenomen op de IC-afdeling = 11 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen). In totaal liggen 420 mensen op de Intensive Care.

Reproductiegetal = 0,82 (aantal mensen dat besmet werd door één besmettelijke persoon, werd 2x per week bijgewerkt)

Geschat aantal besmettelijke mensen = 73.984 (werd 2x per week bijgewerkt) 

020621/HvL


Via Amsterdam Online

Reizen Laos