Corona Dashboard Midden-Limburg – 5 mei 2021

Midden-Limburg – 6 mei 2021 – Het Corona Dashboard geeft per gemeente inzicht in het verloop van de coronabesmettingen en het aantal positief geteste mensen. We houden jullie op de hoogte van de dagelijkse cijfers in Roermond, Leudal, Maasgouw, Beesel, Roerdalen, Weert en Nederweert, de landelijke cijfers, het totaal aantal toegediende vaccins en de meest recente informatie van het Laurentius Ziekenhuis en het SJG Weert. 

img

Laurentius Ziekenhuis Roermond (status 5 mei)

Momenteel liggen er 25 coronapatiënten in het ziekenhuis: 19 patiënten in de kliniek en 6 patiënten op de Intensive Care.

Het aantal patiënten blijft hoog. Vorig jaar tijdens de eerste golf was er een kortere en hogere piek, echter nu liggen er landelijk meer patiënten op de IC’s dan in de eerste golf. De verdeling over het land is nu beter dan in de eerste golf. Ieder ziekenhuis vangt zijn ‘fair share’ aan patiënten op. De acute en oncologische zorg gaan echter naast de covidzorg ook door. Dit drukt ook op de beddencapaciteit en het beschikbare personeel. Het LZR levert de zorg die mogelijk is en schaalt op als dat nodig is. Maar ieder ziekenhuis had een maximum IC capaciteit. Als die in heel Nederland bereikt werd is er sprake van code zwart. Ook het LZR bereidt zich voor op dit scenario en traint een triageteam hierin. Natuurlijk is de hoop dat het zover niet komt en de cijfers snel een daling laten zien.

SJG Weert (status 3 mei)

Op dit moment liggen er 7 coronapatiënten in het ziekenhuis: 3 patiënten in de kliniek en 4 patiënten op de Intensive Care. Er liggen 2 verdachte coronapatiënten in de kliniek.

Risiconiveau in onze regio

Zeer ernstig: De situatie is erg slecht. Er zijn extreem veel nieuwe besmettingen: per week boven de 250 mensen per 100.000 inwoners. De druk op de zorg is extreem groot.

Alle 25 regio’s in Nederland zijn ingeschaald als ‘zeer ernstig’.

Landelijke informatie op 5 mei 

Tot nu toe zijn er ongeveer 5,8 miljoen prikken gezet.   

Positief getest  = 7.336

Opgenomen in het ziekenhuis = 345. In totaal liggen 1.715 mensen in gewone ziekenhuisbedden in het ziekenhuis. 

Opgenomen op de IC-afdeling = 74 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen). In totaal liggen 830 mensen op de Intensive Care.

Reproductiegetal = 0,94 (aantal mensen dat besmet werd door één besmettelijke persoon, werd 2x per week bijgewerkt)

Geschat aantal besmettelijke mensen = 187.747 (werd 2x per week bijgewerkt) 


Via Amsterdam Online

Reizen Laos