Cursus ‘eigen podcast maken’ bij Bibliocenter Weert

Weert – 21 oktober 2021 – Op zaterdag 6 november gaat bij Bibliocenter Weert de vierdelige praktijkgerichte mini-cursus ‘podcast maken’ van start. Op vier zaterdagen leer je de basiskneepjes van het podcasten. Je leert wat podcasten is, je maakt een plan voor een podcast, je leert de techniek én natuurlijk hoe je een podcast deelt met de wereld. Het eindresultaat: een eigen podcast! Deelname is gratis. Voor deze cursus werd gewerkt met een loting.

img

Podcasten – radio/audio op het internet – neemt in Nederland een enorme vlucht. Wie een mooi verhaal, interessant gesprek of boeiende analyse wil horen, kon inmiddels kiezen uit meer dan 6000 Nederlandstalige podcasts. Het succes is verklaarbaar, want podcasts kun je beluisteren waar en wanneer je wilt. Daarnaast zijn ze laagdrempelig, zowel voor de luisteraar als voor de maker; wie wil gaan podcasten had daarvoor geen journalistieke opleiding nodig. De basiskneepjes van het vak zijn in een paar lessen te leren. 

Els Huver

De cursus werd gegeven door Els Huver, journalist en radiodocumentairemaker. Zij woont in Limburg en werkt als freelancer voor onder andere de VPRO en de NPO.

Inloopschool

Deze cursus is onderdeel van de Inloopschool, een pilot waar workshops en cursussen worden gegeven over allerlei thema’s op allerlei niveaus. Voor zowel leden als niet-leden van Bibliocenter.  

Praktische informatie

wanneer – zaterdag 6, 13, 20 en 27 november 2021, van 14.00 tot 16.15 uur

waar – Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250, Weert

deelname – gratis. Voor deze cursus werd gewerkt met een loting.

aanmelden – Aanmelden kon via deze webpagina van Bibliocenter Weert.

Foto Bibliocenter
211021/HvL
 


Via Amsterdam Online