D66 Leudal wil met spoed oplossing voor Roggelse verenigingen

Roggel – 16 november 2021 – Een brandbrief van Open Club Roggel over de situatie bij gemeenschapshuis La Rochelle is aanleiding voor D66 Leudal om kritische vragen te stellen aan wethouder Stan Backus (Ronduit Open). Het is het volgende gemeenschapshuis in Leudal waar grote financiële problemen lijken te zijn. Eerder speelde dit al in Grathem en nog altijd in Horn. De verenigingen uit Roggel hebben de Leudalse politiek verzocht om dit met spoed te behandelen.

img

Grote verbazing

D66 Leudal had met grote verbazing kennisgenomen van een brief van diverse Roggelse verenigingen over de situatie bij gemeenschapshuis La Rochelle. Verenigingen stellen dat per 1 januari 2022 de beheerder stopt en het bestuur voornemens is af te treden. Eveneens werd gesteld dat de financiële situatie van het gemeenschapshuis niet goed is. Wij vinden het vreemd dat we niet geïnformeerd zijn over deze situatie door de wethouder.

Spoed nodig voor Roggelse verenigingen

De verenigingen uit Roggel hebben de Leudalse politiek verzocht om dit met spoed te behandelen. D66 Leudal pakt die handschoen nu op en stelt bij monde van fractievoorzitter Andre Kierkels, diverse vragen die hopelijk leiden tot snelle acties van de wethouder.

Zo stelt de partij de vraag waarom de gemeenteraad niet vooraf geïnformeerd is over de financiële situatie en bestuurscrisis bij La Rochelle. Eveneens vraagt de partij zich af wat de wethouder gaat doen om het probleem voor de Roggelse verenigingen op te lossen. Tot slot wil de partij graag weten of en hoe veel middelen er al zijn ingezet van de beschikbare coronagelden van het Rijk voor gemeenschapshuizen.

Foto DeltaLimburg.nl
161121/HvL

Via Amsterdam Online