De ROER College Dragons van VWO 4 Bedrijfseconomie ROER College Schöndeln

Roermond – 6 mei 2021 – De De VWO 4 leerlingen Bedrijfseconomie van het ROER College Schöndeln hebben voor de meivakontie een competentiegerichte lessenreeks gevolgd over het starten van een eigen onderneming. Ze hebben samen in groepen een ondernemingsplan geschreven voor het opstarten van een eigen bedrijf. Op 29 april moesten ze tot slot in een pitch de Dragons proberen te overtuigen. DeltaLimburg.nl was erbij en maakte een uitgebreide reportage.

Lessenreeks

Voor de plannen om een eigen onderneming te starten hadden de leerlingen ook een fictieve lening nodig om de investeringen te kunnen doen die nodig zijn om het bedrijf te beginnen. Roel Geurts, Accountmanager MKB van Rabobank Roermond-Echt werkte mee aan deze lessenreeks.  

Hij bepaalde als Dragon op 29 april mee of de geschreven plannen goed genoeg waren om voor een fictieve financiering in aanmerking te komen. 

De pitches

De lessenreeks werd op 29 april in de Aula van ROER College Schöndeln afgesloten met een pitch door de groepen, waarbij de leerlingen de Dragons (Roel Geurts van Rabobank Roermond-Echt en hun docent Bedrijfseconomie Mevrouw Rijk) probeerden te overtuigen van de kwaliteit van hun plannen en daarmee van het geven van de fictieve lening. 

Reportage Pieter Cornelissen en Leon van Lier 


Via Amsterdam Online

Reizen Laos