Doneer-een-zaailing-dag in het Leudal

Haelen – 20 november 2021 – Op zaterdag 27 november werd er bij het Bakhuis bij Kloosterhof een DONEER-EEN-ZAAILING-DAG gehouden. Alle inwoners van Leudal worden opgeroepen om op 27 november de tuin in te duiken om zaailingen en stekken te verzamelen en deze in te leveren. Ze worden dan ter plaatse ingekuild en krijgen een goed plekje bij iemand, die ze graag wil hebben. Dit project werd ondersteund door Meer Bomen Nu.

img

In bijna iedere tuin is wel een jonge boom of struik te vinden die daar niet kon overleven door te weinig licht of ruimte. Ook zijn er in veel tuinen stekken te vinden! Elke tak van een wilg, vijg, vlier of populier kon een nieuwe boom of struik worden!

Lever deze zaailingen en stekken in en er werd voor gezorgd dat ze een goed plekje krijgen bij iemand, die ze graag wil hebben. 

Werkwijze zaailingen

Ga in de tuin op zoek naar zaailingen van bomen en struiken tussen 50-150 centimeter hoog. Haal het hele boompje/struik uit grond met zoveel mogelijk wortel. De kluit kon je er afschudden en hoef je niet mee te geven. De zaailingen hoeven niet in potten te zitten, ze worden bij ontvangst gelijk ingekuild, geplant of tijdelijk in de sloot gelegd. Het is fijn, maar niet noodzakelijk, voor de ontvanger als de zaailingen zijn voorzien van een label met de soortnaam erop.

Werkwijze stekken

Elke tak van een wilg, populier, vlier, vlinderstruik of vijg kon je in de grond steken en dan groeit er een nieuwe boom of struiken. 

Praktische informatie

wanneer – zaterdag 27 november 2021, tussen 13.00 en 16.00 uur

waar – bij het bakhuis bij Kloosterhof, Elisabethdreef 5, Haelen

meer informatie – stuur een e-mail naar nettiesleutels@gmail.com of kijk op de website meerbomen.nu.

211121/HvL
 

Via Amsterdam Online