Dubbele priesterwijding in Roermond online live te volgen

Roermond – 26 mei 2021 – Komende zaterdag 29 mei worden Danny Horsch en Austin Joseph in de kathedraal in Roermond door bisschop Harrie Smeets tot priester gewijd. Vanwege de coronamaatregelen gebeurt dit in een besloten viering met alleen enkele genodigden. De plechtigheid is via een livestream, wederom verzorgd door DeltaLimburg.nl, voor iedereen te volgen.   

img

Aanvankelijk zou van de zes neomisten (= wijdelingen) van dit jaar alleen Danny Horsch (37) uit Landgraaf in Roermond tot priester worden gewijd. Maar vanwege de grote corona-uitbraak in India kon Austin Joseph (31) niet naar zijn thuisland. Om die reden werd ook hij in Roermond tot priester gewijd voor het bisdom Kottar in India. Danny Horsch gaat na zijn wijding als kapelaan aan de slag in diverse parochies in het dekenaat Horst. Austin Joseph werd kapelaan in Maastricht. Beiden dragen zondag 30 mei hun eerste heilige mis op in respectievelijk Landgraaf en Maastricht.

De vier andere neomisten van het bisdom Roermond zijn of worden wel in hun thuisbisdommen gewijd. In april werden John Ashirvadam en Shaiju Selestin al in India tot priester gewijd. Zij konden naar Nederland terugkeren, net voordat de vluchten van en naar India werden opgeschort. Beiden hebben inmiddels hun eerste mis opgedragen in de parochies in Maastricht en Simpelveld/Bocholtz/Ubachsberg waar zij als kapelaan gaan werken. In het Hemelvaartweekeinde zouden in Sri Lanka Nicholas Pethuru en Ranil Weerawarna tot priester worden gewijd. Maar vanwege de coronamaatregelen daar zijn die wijdingen uitgesteld tot respectievelijk 1 en 3 juni. Zij zijn actief in de parochies in Sittard en Geleen.

Kijk online live (of achteraf)  

De priesterwijding in Roermond is op zaterdag 29 mei vanaf 10.30 uur te volgen via de website van het bisdom en www.deltalimburg.nl/live

Gemist of nog eens terugkijken? Dat kon via dezelfde links.

Foto DeltaLimburg.nl

260521/HvL


Via Amsterdam Online

Reizen Laos