Eerste zes kunstenaars Kunst en Cultuurdag Maasgouw 2021 zijn bekend

Heel – 17 oktober 2021 – De afgelopen week zijn de eerste zes kunstenaars bekendgemaakt die deelnemen aan de Kunst en Cultuurdag Maasgouw op 14 november in CC Don Bosco in Heel. Het betreft Hub Tummers uit Beegden (houtsnijwerk), Frans Thevis uit Oirsbeek (keramiek), Irene Bruyninckx uit Maasbracht (schrijfster), Babs Schaper uit Haler (glaskunst), Ingrid Nowak uit Waldfeucht (schilder) en Ron Verhees uit Linne (dialectschrijver).

img

Hub Tummers uit Beegden

Een oude bekende van de Kunst en Cultuurdag Maasgouw. Zijn houtsnijwerk is evenwel zo bijzonder dat het elke keer weer iets eigens toevoegt aan al die kunstdisciplines die 14 november in Heel te zien zijn.

Frans Thevis uit Oirsbeek

Zijn keramische kunst was nog niet eerder te zien in Maasgouw. Daar komt op 14 november verandering in. De keramische sculpturen zullen ongetwijfeld in de smaak vallen door hun puurheid en vorm.

Irene Bruyninckx uit Maasbracht

Zij is schippersvrouw en schrijfster. Ze werd in Duisburg-Meiderich geboren op 11 november 1948. Een kind van het water is ze. Tegenwoordig woont ze in Maasbracht. Irene had inmiddels zes romans op haar naam stonden. 

Babs Schaper uit Haler

Zij exposeert voor het eerst tijdens de Kunst en Cultuurdag Maasgouw. Ze maakt glaskunst in haar eigen atelier in Haler waar ook workshops gevolgd kunnen worden.

Ingrid Nowak uit Waldfeucht

Zij exposeerde al tijdens een eerdere editie van de Kunst en Cultuurdag Maasgouw. Ze maakt schilderijen met olie- en acrylverf en mixed media.

Ron Verhees uit Linne

Ron Verhees publiceert al jaren, onder het pseudoniem The Flosser, zijn gedichten, gedachten, songteksten, columns, raps en verzen via zijn FB-pagina. Meestal in Limburgs dialect, zijn moedertaal. Ook had hij onlangs zijn 14e bundel gepubliceerd,  vol actuele columns, verzen, gedichten en raps met als basis de dagelijkse gebeurtenissen anno 2021 in het Limburgse land.

DeltaLimburg.nl zal als mediapartner van de Kunst en Cultuurdag Maasgouw die dag ook aanwezig zijn en ruimschoots aandacht schenken aan dit bijzondere evenement. Ook in de periode voorafgaand aan 14 november houden we jullie op de hoogte van al het nieuws.

171021/HvL


Via Amsterdam Online