Expositie over Pierre Cuypers’ erfenis in Stevensweert uitgesteld

Stevensweert – 5 december 2021 – UPDATE – Vanwege de huidige coronamaatregelen had het bestuur van het Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak besloten de thema tentoonstelling rondom de bekende architect Pierre Cuypers, die stond gepland van 25 december tot en met 27 maart uit te stellen tot nader bericht. 

img

Stevensweert – 27 november 2021 – Van 25 december tot en met 27 maart organiseert het Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak een thema tentoonstelling rondom de bekende architect Pierre Cuypers, in het kader van het Cuypersjaar. Een bijzondere tentoonstelling met onder andere nooit eerder getoonde tekeningen en documenten en diverse bruiklenen. Ook zijn er gratis thematische wandel- en fietsroutes beschikbaar.  

Het Streekmuseum presenteert nog nooit eerder aan het publiek getoonde tekeningen en documenten uit het depot. Daarnaast werden tekeningen uit het archief van het architectenbureau Cuypers (1851-1958) speciaal door Het Nieuwe Instituut te Rotterdam gedigitaliseerd. Ze zijn voor het eerst te bewonderen in deze thematentoonstelling. Dankzij diverse bruiklenen zijn er ook unieke beelden uit het Cuypersatelier te bezichtigen.

In de gratis thematische wandel- en fietsroute lees je op diverse locaties over de werkzaamheden van Pierre Cuypers en zijn leerlingen in de omgeving van het ‘Eiland in de Maas’.

Praktische informatie

wanneer – 25 december 2021 t/m 27 maart 2022, elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur 

waar – Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak, Jan van Steffenswertplein 1, Stevensweert

entree – volwassenen € 3 (inclusief combi-ticket), Kinderen t/m 12 jaar gratis, Museumkaart gratis, Amici Insulae gratis

meer informatie – Klik hier voor meer informatie over het Streekmuseum

Foto's DeltaLimburg.nl/Cuypershuis
271121/HvL

Via Amsterdam Online