Foto-impressie bezoek Koningin Máxima aan ECI Cultuurfabriek Roermond

Roermond – 11 mei 2021 – Hare Majesteit Koningin Máxima had dinsdagochtend 11 mei in Roermond de viering van nieuwe en bestondende afspraken voor structureel muziekonderwijs op basisscholen in Limburg (en Noord-Brabant) bijgewoond. Naar aanleiding van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas wrden nieuwe initiatieven en muziekakkoorden gepresenteerd voor meer muzieklessen in het basisonderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

MuziekAkkoord Limburg

Het MuziekAkkoord Limburg omvat al 346 scholen. Het nieuwe project ‘Meer Harmonie in de Samenleving’ brengt een verdieping aan in de regio Landgraaf, Brunssum en Kerkrade met de structurele inzet van vakdocenten. Het Limburgs Jeugdorkest Play the Beat zorgde voor een muzikale ontvangst, de 17-jarige Limburgse Sara Curfs droeg een gedicht voor. 

Méér Muziek in de Klas voert 50 dagen campagne, naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van Koningin Máxima, om aandacht te vragen voor meer muziekonderwijs op basisscholen. Koningin Máxima bezocht Roermond om de resultaten in Limburg en Noord-Brabant te bekijken.

Op TV bij NPO

Op 16 mei werd een muzikaal programma uitgezonden door AVROTROS met beelden van het bezoek en optredens van artiesten en schoolkinderen.

Over Stichting Méér Muziek in de Klas

Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs levert een bijdrage aan de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. De stichting vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.

Video Méér Muziek in de klas


Via Amsterdam Online

Reizen Laos