‘Fridays for Future’ in actie – ‘Investeer in onze toekomst’

Roermond – 19 mei 2021 – Op dinsdagmiddag 18 mei voerde Fridays for Future bij het Stadhuis op de Markt in Roermond actie tegen het oliebedrijf Shell. De jongeren hadden knuffeldieren bedekt met ‘olie’ meegebracht om de ecocide aan te tonen. Daarnaast hielden ze een korte speech en een die-in. De actie maakte deel uit van een internationale actiedag van Shell Must Fall op de dag dat Shell haar jaarlijkse aandeelhoudersvergadering had. Verspreid over Nederland en de rest van de wereld vonden acties plaats.

De verklaring van Fridays for Future 

“Dat Shell ooit een eerlijk en ecologisch bedrijf werd is een fantasie. Het is een multinational met aandeelhouders. Shell managers sturen op maximale winst ten koste van alles. En we kennen allemaal de resultaten. Corruptieschandalen, massa ontslagen, aardbevingen in Groningen, een vervuilde Niger Delta, en de klimaatcrisis.

Shell moet ontmanteld worden. Zet het bedrijf onder democratische controle. Geef de duurzame onderdelen een zelfstandige toekomst. Repareer de schade. Geef Shell medewerkers een duurzame baan. Sluit de olieputten. Investeer in onze toekomst, niet in ecocide!‘”

Over de Shell Must Fall campagne

“ONTMANTEL SHELL met de hulp van ieder wettelijk, economisch of politiek middel dat nodig is. Zorg voor een EERLIJKE TRANSITIE voor arbeiders in de fossiele industrie. Garandeer HERSTEL voor getroffen gemeenschappen en ecosystemen. Bouw een gedecentraliseerde en gesocialiseerde ENERGIE DEMOCRATIE voor iedereen”, aldus de jongeren van Fridays for Future.

Meer informatie over Fridays for Future is te vinden op de website Fridays for Future Nederland.

Foto’s Rivka Meelis

190521/HvL


Via Amsterdam Online

Reizen Laos