Galaconcert Harmonie Crescendo Beegden – CONCERT D’OR

Beegden – 22 oktober 2021 – Op zaterdagavond 20 november opent de 50-jarige Harmonie Crescendo Beegden haar gouden jubileumjaar met het bijzonder galaconcert ‘Concert d’Or – een Gouden avond’ in de Sint-Martinuskerk in Beegden met medewerking van het Orkest Koninklijke Marechaussee en solotrombonist Jeffrey Kant. De presentatie is deze avond in handen van niemand minder dan L1-coryfee Chantal van Zundert. 

Harmonie Crescendo

Het concert werd geopend door de jubilerende Harmonie Crescendo. Het korps had inmiddels een zeer gewaardeerde positie verworven in de Limburgse Blaasorkestenwereld en staat sinds 2017 onder leiding van Martijn Pepels. Op het programma stonden onder meer composities van Reed, Galante en Bourgeois.

Solist Jeffrey Kant

Hoogtepunt van het optreden vormt het werk “Poem à la Carte” een concertwerk voor trombone en orkest met als solist Jeffrey Kant. In 2016 sloot Jeffrey zijn Master of Music af met een 10 cum laude. Momenteel is hij werkzaam als solo-trombonist bij het WDR Sinfonieorchester in Keulen en lid van het Nieuw Trombone Collectief, een groep van trombonisten die behoren tot de absolute top van Nederland.

Orkest Koninklijke Marechaussee

Na de pauze is het podium voor het Orkest Koninklijke Marechaussee. Het orkest is één van de acht militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht en had een fanfarebezetting met 50 professioneel opgeleide muzikonten. Naast ceremoniële optredens verzorgt het orkest geregeld galaconcerten en mars- en showoptredens. Het Orkest Koninklijke Marechaussee is gelegerd in Apeldoorn en staat deze avond onder leiding van dirigent, wmr-1 Bert van Cruchten.

Praktische informatie

wanneer – zaterdag 20 november 2021, aanvang 20.00 uur (kerk gaat om 19.30 uur open)
 
waar – Sint-Martinuskerk te Beegden
 
entree – € 15,00 per kaart, deze zijn te koop bij ATEP, Drogisterij Delissen – Beegden of online te bestellen op deze webpagina van de Harmonie Crescendo.  
 
coronatoegangsbewijs – bij de ingang werd gecontroleerd op een geldig coronatoegangsbewijs

221021/HvL
 
 


Via Amsterdam Online