Geboren in 1967 of 1968? Maak online uw coronavaccinatie-afspraak

22 mei 2021 – Bent u geboren in 1967 of 1968? Dan kunt u nu online een afspraak maken voor een vaccinatie met het Janssen-vaccin. U werd dus éénmaal gevaccineerd. U hoeft dus niet te wachten op de brief die u binnenkort ontvangt met een uitnodiging voor een vaccinatie. In totaal zijn er ruim 507.000 mensen geboren in 1967 en 1968. Naar schatting hebben 425.000 mensen uit deze groep nog geen vaccin ontvangen. 

img

Janssen-vaccin

Sinds 21 april werd in Nederland gevaccineerd met het Amerikaans-Nederlandse Janssen-vaccin. Dit vaccin is tot nu toe ingezet voor kleinere groepen, zoals medewerkers van ziekenhuizen, en patiënten en medewerkers in de GGZ (geestelijke gezondheidszorg). Doordat er nu voldoende Janssen-vaccins worden geleverd om grotere groepen mensen te vaccineren, kon het vaccin vanaf volgende week ook bij de GGD worden ingezet. Door het te geven aan mensen in bepaalde geboortejaren worden de beschikbare vaccins in Nederland zo effectief en efficiënt mogelijk ingezet. Op deze manier worden zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen tegen COVID-19. Van het Janssen-vaccin is één prik voldoende.  

Dubbele uitnodiging

Mensen kunnen een dubbele uitnodiging ontvangen. Zij worden nu op basis van hun geboortejaar uitgenodigd, maar zijn soms al eerder via een andere route uitgenodigd. Bijvoorbeeld omdat zij werken in de zorg. Wie al gevaccineerd is, kon de tweede uitnodiging als niet verzonden beschouwen.

Planning vaccinatiecampagne

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover had uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins.

Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl. 

220521/HvL


Via Amsterdam Online

Reizen Laos