Geboren in 1992? Maak nu online jouw coronavaccinatie-afspraak

12 juni 2021 – Ben je geboren in 1992? Dan kun je nu online een afspraak maken voor een vaccinatie met het vaccin BioNTech/Pfizer of Moderna. Je krijgt vanaf dinsdag 15 juni de uitnodigingsbrief voor de coronavaccinatie via de post, vanaf dat moment kun je ook telefonisch een afspraak maken. In totaal zijn er ruim 229.000 mensen geboren in 1992.

img

Dubbele uitnodiging

Mensen kunnen een dubbele uitnodiging ontvangen. Zij worden nu op basis van hun geboortejaar uitgenodigd, maar zijn soms al eerder via een andere route uitgenodigd. Bijvoorbeeld omdat zij werken in de zorg. Wie al gevaccineerd is, kon de tweede uitnodiging als niet verzonden beschouwen.

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) had 139 vaccinatielocaties geopend waar mensen terecht kunnen voor een vaccinatie.

Planning vaccinatiecampagne

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover had uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins.

Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl. 

120621/HvL


Via Amsterdam Online

Reizen Laos