Grensoverschrijdend wandelen tijdens Maastrek 2021

Limburg – 23 september 2021 – Op 3 oktober werd voor de zevende keer de MaasTrek georganiseerd, een grensoverschrijdend wandelevenement voor jong en oud door de RivierPark Maasvallei. Dit jaar staat de riviernatuur in en rond de gemeenten Maastricht, Meerssen, Maasmechelen (B) en Lanaken (B) centraal. De wandelroutes zijn speciaal voor dit evenement uitgestippeld. Wandelaars kunnen op meerdere plekken starten en kiezen uit verschillende afstanden.  

img

Wandel tussen de grote grazers en door echt wilde riviernatuur in Borgharen, en ontdek archeologische vondsten in de Kasteelhoeve. Ook Voulwames en Geulle aan de Maas geven hun geheimen prijs die dag. De langste route (23 km) leidt je langs Vlaamse oever door het kleine dorpje Herbricht en het prachtige natuurgebied langs dit overstromingsgevoelige dorp. 

Leuk weetje! Voor deze editie had Rijkswaterstaat uitzonderlijk toestemming gegeven om over het stuw van Borgharen te wandelen! Je moet er wel wat kilometers voor overhebben, want alleen de routes van 14 km en 23 km voeren hier langs.

Onderweg kon er worden gepauzeerd bij de verschillende stempelposten in de Brigidahoeve (Itteren), Haarderhof (Borgharen), De Twie Keuninge (Uikhoven) of Hartelstein (Itteren).

Praktisch informatie

wanneer – zondag 3 oktober 2021, vanaf 8.00 uur

wandelroutes – de wandelaars kunnen kiezen uit verschillende afstanden: 4 – 6 – 9 – 14 en 23 km

deelname – € 2,50 per persoon

startplaatsen

1. Kasteelhoeve Hartelstein (Hartelstein 204, 6223 HV Itteren, Maastricht). Inschrijven mogelijk tussen 8.00 en 15.00 uur. Mogelijke afstanden: 4 km, 6 km en 9 km. Parkeerplaatsen zijn hier beperkt. Wandelaars die met de fiets komen, krijgen een leuke attentie!

2. Haarderhof ( Schoolstraat 8, 6223 BE Maastricht). Inschrijven mogelijk tussen 8.00 en 14.00 uur. Mogelijke afstanden: 14 km en 23 km. Parkeren kon op de parking op de Middenstraat.

230921/HvL


Via Amsterdam Online