Heel Boukoul krijgt een glasvezelaansluiting

Boukoul/Roermond – 19 november 2021 – Goed nieuws voor de inwoners van Boukoul. Er is voldoende animo voor glasvezel om de aanleg te starten. DELTA Fiber Netwerk had besloten dat alle inwoners van Boukoul een glasvezelaansluiting krijgen. Vanaf 15 november starten de werkzaamheden. De aanleg neemt naar verwachting een jaar in beslag. Dit betekent dat eind 2022 alle klanten in Boukoul gebruik kunnen maken van hun werkende glasvezelverbinding.

img

Lokale inzet onmisbaar

Bart Helthuis, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk: “Direct na de start van de campagne is er veel werk verzet in Boukoul om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Dorpsraad Boukoul en lokale ambassadeurs hebben zich enthousiast ingezet om inwoners te overtuigen van het belang van glasvezel. Met succes, want mede daardoor ontstond er direct een mooie sprint in het aantal aanmeldingen. We zijn dan ook erg verheugd te kunnen melden dat Boukoul zich verzekerd had van de komst van glasvezel!”

Glasvezelaansluiting voor alle woningen

Tijdens de aanleg krijgen alle woningen een glasvezelaansluiting, dus ook woningen waarvan de bewoners zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Gezien het animo voor glasvezel in Boukoul wil DELTA Fiber Netwerk iedere woning een glasvezelaansluiting aanbieden. “Hiermee bereiden we alle woningen voor op het netwerk van de toekomst. En de overlast blijft beperkt, want dan hoeft de straat namelijk maar één keer open. De aansluiting is geheel vrijblijvend. Met een glasvezelaansluiting in uw woning bent u alvast aangesloten op het glasvezelnetwerk en kunt u op elk moment overstappen naar glasvezel. Bewoners kunnen pas gebruikmaken van hun glasvezelaansluiting, wanneer zij een glasvezelabonnement hebben afgesloten.”

Graafwerkzaamheden

De graafwerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Circet Nederland. Daarbij komt de glasvezelkabel langs ruim 450 adressen in Boukoul te liggen. Een deel daarvan had al een abonnement. De overige adressen kunnen zich nog steeds aanmelden.

Doen zij dit vóór 8 december 2021, dan hoeven aanmelders geen aansluitkosten a €650 te betalen en profiteren zij van een scherp welkomstondenbod.

Inwoners persoonlijk geïnformeerd

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en de werkzaamheden.

Meer informatie is ook te vinden op de website gavoorglasvezel.nl.

Foto DeltaLimburg.nl
191121/HvL

Via Amsterdam Online