Hugo Luijten genomineerd voor ‘Gouden Strop 2021’

Heel – 18 mei 2021 – Schrijver Hugo Luijten, woonachtig in Heel, is één van de vijf genomineerden voor de Gouden Strop 2021 met zijn thriller ‘Undercover – Alles of niks’. De Gouden Strop is de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. De jury koos de vijf genomineerden uit tachtig inzendingen uit Vlaanderen en Nederland. De winnaar werd op 5 juni bekendgemaakt. De uitreiking is het startschot voor ‘De Week van het spannende boek’.

img

Overige genomineerden

De overige genomineerden zijn René Appel met Overschot, Bernice Berkleef met Bloedsteen, Toni Coppers met De moord op Arno Linter en Saskia Noort met Bonuskind.  

Gouden Strop

De Gouden Strop is de prijs voor het beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende boek. De prijs is in 1986 in het leven geroepen door het GNM, het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs, en genoemd naar het gelijknamige boek van Joop van den Broek. Aan deze prijs is een geldprijs (€ 10.000) en een sculptuur verbonden.

Overige prijzen thrillergenre 

De winnaar werd op 5 juni bekendgemaakt. Op dit dag worden nog drie andere prijzen voor thrillers toegekend. Dat zijn de Hebban Thrillerprijs, de Schaduwprijs en de Zilveren Strop. De uitreikingen gelden als startschot voor De week van het spannende boek, die op maandag 7 juni begint.

Over Hugo Luijten

De volgers van DeltaLimburg.nl kennen Hugo Luijten natuurlijk al van zijn geweldige columns ‘…. aan het woord’ die hij voor IKL Limburg schreef (in opdracht van de gemeente Leudal), die we regelmatig publiceren.

Ook presenteerde hij de serie die wij in 2019 maakten over 75 jaar bevrijding Maasgouw.

Meer informatie over Hugo Luijten en zijn werk is te vinden op zijn website.

Foto DeltaLimburg.nl

180521/HvL


Via Amsterdam Online

Reizen Laos