Installatie nieuwe kinderraadsleden Maasgouw – live te volgen

Maasbracht – 19 oktober 2021 – Tijdens de kinderraadsvergadering van de gemeente Maasgouw op woensdag 20 oktober, zal burgemeester Stef Strous de nieuwe kinderraadsleden installeren en de nieuwe kinderburgemeester, de kindergriffier, wethouders en persvoorlichter benoemen. De kinderraad van Maasgouw telt 22 kinderen. De installatie en raadsvergadering van de Kinderraad Maasgouw is vanaf 15.00 uur live te volgen op de website van de gemeente Maasgouw.  

img

 Naast 16 raadsleden is er een griffier, zijn er drie wethouders, een kinderburgemeester en een persvoorlichter. Ditmaal worden 14 nieuwe kinderen geïnstalleerd of benoemd.

De kinderraadsleden zijn een afspiegeling van de basisscholen in de acht kernen van de gemeente Maasgouw. Elke basisschool mag twee raadsleden voordragen. De huidige raadsleden komen uit de groepen 7 en 8 en kunnen in beginsel twee jaar aanblijven. Zo ontstonden er weer vacatures als de kinderen de basisschool verlaten.

Alternatief voor ballonen oplaten

Naast het vaststellen van het verslag van de vorige vergadering, het aftreden van de kinderburgemeester en het aantreden van de verschillende nieuwe kinderraadsleden staat op de agenda het oplaten van ballonnen. Met het oog op duurzaamheid is dit in de gewijzigde Algemene plaatselijk verordening niet meer toegestonden.

De  gemeente Maasgouw inventariseert de ideeën van kinderen om te komen tot alternatieven voor het oplaten van ballonnen. Hiermee gaan de kinderen op hun school aan de slag. Bij de volgende kinderraadsvergadering in december komt dit terug op de agenda.

Live te volgen 

De installatie en raadsvergadering van de Kinderraad Maasgouw is op woensdag 20 oktober vanaf 15.00 uur live te volgen op de website van de gemeente Maasgouw.  

191021/HvL


Via Amsterdam Online