Jaarcontract voor zorgrobot SARA bij PSW

Midden-Limburg – 3 mei 2021 – SARA is een nieuwe assistente van PSW die graag een handje meehelpt in de zorg. U had misschien al eerder van SARA gehoord, want ze had al op verschillende locaties binnen PSW gelogeerd. Dat is zo goed bevallen dat SARA per 1 mei een jaarcontract had gekregen. SARA is een robot die ingezet werd om het welzijn van cliënten te verhogen.  SARA zal op meerdere locaties binnen PSW aan de slag gaan.

img

SARA verzorgt activiteiten voor en met cliënten en kon tegelijkertijd een bijdrage leveren aan het verlagen van de werkdruk van de zorgprofessionals.

In dit filmpje van het NOS Jeugdjournaal zien we SARA aan het werk.

Over SARA

SARA is een zorgrobot met een sociaal karakter. Ze is gespecialiseerd in het verhogen van het welzijn van de bewoners in een zorgomgeving. Ook kon SARA de werkdruk van de zorgprofessionals verlagen door ondersteuning te bieden waar nodig is. Ze is ontwikkeld om een oplossing te bieden tegen het toenemende personeelstekort in de zorg en de nog steeds groeiende vergrijzing.

SARA beschikt over een entertainment programma in de vorm van verschillende muziek stijlen en luisterverhalen gebaseerd op uw regio en geschiedenis. Door het vriendelijke uiterlijk van SARA, doen de bewoners maar al te graag mee!

Het actief houden van lichaam en geest is erg belangrijk. Hier zal SARA de bewoners in ondersteunen door het aanbieden van speciaal ontwikkelde gymnastiek therapie, maar ook in de vorm van hersengym spellen om de cognitieve activiteiten te blijven stimuleren.

SARA kon gekoppeld worden aan de lokale activiteiten kalender van de zorginstelling.  

Foto: Sara-Robotics


Via Amsterdam Online

Reizen Laos