Kaartverkoop Muziektheater Cuypers van start

Roermond – 18 juni 2021 – Vandaag start de kaartverkoop van Muziektheater Cuypers. Van 9 tot en met 13 maart 2022 zijn er 6 voorstelling in het Theaterhotel De Oranjerie. Muziektheater Cuypers vertelt het verhaal van de beroemde Roermondse bouwmeester Pierre Cuypers. Niet alleen over zijn werk als architect, maar juist over de mens Cuypers en zijn rol als vader. Pierre Cuypers overleed 100 jaar geleden en 2021 is uitgeroepen tot Cuypersjaar. Het Muziektheater Cuypers is de afsluiting van dit jaar. 

img

De naam van de beroemde rijksbouwmeester Pierre Cuypers is onlosmakelijk verbonden aan Roermond. Hij is er geboren, bracht een groot deel van zijn carrière door in deze stad en zijn grafmonument staat op het Oude Kerkhof. Als architect is Cuypers verantwoordelijk voor de bouw van vele kerken in Nederland. Hiernaast is hij bekend van onder andere het Rijksmuseum, het Centraal Station in Amsterdam en Kasteel de Haar in Haarzuilens. In Roermond kennen we hem van zijn woonhuis en werkplaats, nu het museum Cuypershuis en van de restauratie van de Munsterkerk. 

Muziektheater Cuypers neemt de bezoeker mee naar het roerige leven van Pierre. Naast zijn karakter als perfectionistische architect, gaat het om de mens achter het werk en zijn rol als vader. Met veel zang en dans in een bijna abstract minimalistisch vormgegeven decor, komt het bevlogen leven van Cuypers tot leven. Na het zien van deze voorstelling krijgt een wandeling langs standbeeld van Cuypers of een bezoek aan één van zijn bouwwerken een compleet nieuwe dimensie.

Muziektheater Cuypers werd gespeeld door professionals en amateurs. Een combinatie die in Roermond eerder tot succesvolle producties leidde. De tekst is geschreven door Ton Nizet, de muziek van Ron Antens. Regisseur is Bart Segers.  

Meer informatie is te vinden op de website van Muziektheater Cuypers.

Praktische informatie

waar – Theaterhotel De Oranjerie, Roermond

wanneer – 9 tot en met 13 maart 2022, 6 voorstellingen

kaarten – kaarten zijn te reserveren via de website van het Theaterhotel Oranjerie  

180621/HvL


Via Amsterdam Online

Reizen Laos