Keuzehulp bij zorgverzekering voor inwoners Roermond met laag inkomen

Roermond – 22 november 2021 – De gemeente Roermond wil inwoners met een laag inkomen helpen om de juiste zorgverzekering te kiezen. Daarbij maakt de gemeente gebruik van de website Gezond Verzekerd. Iedere Nederlander had een zorgverzekering nodig. Vanaf half november tot en met 31 december 2021 kunnen mensen overstappen naar een nieuwe zorgverzekering vanaf 2022. Er is heel veel keuze en de vraag is vaak: wat past bij mij? 

img

Wethouder Marianne Smitsmans-Burhenne: “Inwoners zijn elke maand veel geld kwijt aan de kosten van de zorgverzekering. Als je het financieel niet breed hebt, is het belangrijk om hierin een goede keuze te maken. Dan wil je een zorgverzekering die past bij je gezondheidssituatie en dat ook nog eens voor een zo laag mogelijke prijs. Deze hulp biedt de gemeente Roermond met Gezond Verzekerd.”

Verschillende zorgpolissen in kaart gebracht

Op deze website stonden alleen zorgverzekeringen die:

– alle inwoners toelaten en geen wachttijden hebben;
– een contract hebben met alle ziekenhuizen in de regio;
– de keuze geven om het verplicht eigen risico van € 385 per jaar gespreid te betalen. 

De verschillende zorgpolissen zijn zorgvuldig in kaart gebracht.  

Hoe werkt het?

Alle inwoners van Roermond kunnen deze website gebruiken. Na het invullen van een aantal gegevens krijgt u een vrijblijvend onafhankelijk advies voor een passende en mogelijk goedkopere zorgverzekering. De site helpt u bij het zoeken van de goedkoopste zorgverzekering die past bij uw gezondheidssituatie. 
Overstappen naar een andere zorgverzekeraar kon heel gemakkelijk via deze site. Na aanmelding werd u automatisch afgemeld bij uw oude zorgverzekeraar. Let op: overstappen kon alleen vanaf half november tot en met 31 december!

Heeft u vragen?

Als u nog vragen had kunt u bellen met mevrouw L. Cremers op telefoonnummer 0475 – 359 755. Zij is bereikbaar op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur. 

221121/HvL

Via Amsterdam Online