Koninklijke Onderscheiding – Jeanette Terstappen uit Horn

Horn – 10 juli 2021 – Vanavond had Jeanette Terstappen (46) uit Horn een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Monique de Boer-Beerta van de gemeente Roerdalen, namens burgemeester Désirée Schmalschläger van de gemeente Leudal. Dit gebeurde tijdens een gezamenlijk concert van Koninklijk Erkend Fluit & Tamboerkorps Excelsior Montfort en Fluit- en Trommelkorps St. Sebastianus uit Herkenbosch. Jeanette Terstappen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

img

Drie Koninklijke Onderscheidingen

Burgemeester Monique de Boer-Beerta van de gemeente Roerdalen had vanavond in totaal drie Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Naast mevrouw Jeanette Verstappen uit Horn, ontvingen ook de heer Har Geelen uit Roermond en mevrouw Josje van der Spek uit Herkenbosch een Koninklijke Onderscheiding.  

Jeanette Terstappen

Jeanette Terstappen werd op zeer jonge leeftijd lid van Koninklijk Erkend Fluit- en Tamboerkorps Excelsior als fluitiste. Later raakte ze als vrijwilliger betrokken bij allerlei activiteiten zoals concerten, concoursen en wedstrijden. Sinds 2001 onderhoudt ze de relaties met Nederlandse en Duitse zusterverenigingen.

Ook doet ze de concertonderhandelingen. Dankzij haar zijn er grensoverschrijdende samenwerkingen ontstonden en bevorderd. Sinds 2012 is Jeanette Terstappen bestuurslid van Koninklijk Erkend Fluit- en  Tamboerkorps Excelsior. In die functie had ze speciale aandacht voor de jeugd, die haar op handen draagt.

Sinds 11 jaar is ze ook lid van het Muziekkorps van Schutterij St. Antonius in Slek-Echt. Ook bij deze vereniging helpt ze bij de organisatie van concerten en andere evenementen zoals de bondsen schuttersfeesten.

Verder is Jeanette Terstappen lid van Joekskapel ‘Loester Good’ in Montfort. Sinds 2013 is zij bestuurslid bij de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen, district Roermond. Ze was onder andere secretaris en voorzitter ad interim. In deze rol was ze ook wedstrijdleider bij diverse solisten-, mars- en concertwedstrijden.

Sinds de omvorming van de LBT-organisatie van districten naar doelgroepen is ze lid van de doelgroep Show, Mars en Percussie. Vanuit deze rol helpt ze bij de organisatie van diverse muziekwedstrijden door de administratie te verzorgen, gasten te ontvangen en solisten te begeleiden.

Foto Leon van Lier
100721/HvL


Via Amsterdam Online

Reizen Laos