LG De Grenslaupers – A, B, B, (D)

Stramproy – 15 november 2021 – A, B, B (D). “Lijkt een beetje vreemd deze titel, maar is uit te leggen.” A, eerste letter van het alfabet, maar staat ook voor Alpha bier, de naam van een brouwerij in Schinnen die hoofdsponsor is van de Alpha Trail. B, deze staat ook voor een biertje. B (D) staat voor Bracht. Een kleine Duitse gemeenschap in de buurt van Reuver. De plaats is bekend door een groot voormalig munitiedepot van de Engelse strijdkrachten. Ook lagen hier ooit atoomkoppen opgeslagen. 

img

Alpha Trail

Henk Janssen (nog maar net pensionado) en Wijnand Willems namen hier aan deel. 560  hoogtemeters, veel modder, veel gladde paden, lange beklimmingen, maar veel hardloopplezier over een afstand van 24 kilometer en een tijd van 3.36.44 en 3.36.04. Na afloop een mooie beloning in de vorm van een lekker (Alpha) biertje!

Biertje

Een biertje dat Henny Offermanns en Wilma van Muijen verdiend hadden (zoals ze de redactie lieten weten) na een trainingsloop van ruim 11 km op zondagmorgen 14 november.

Bracht (D)

Jos Smeets had dit terrein uitgekozen voor een wandeling samen met partner en hond. In voorgaande jaren nam hij hier meerdere keren deel aan de door TUS Bracht uitgezette Herbstlauf durchs Depot. Meerdere Grenslaupers en oud-Grenslaupers zullen zich deze trainings-prestatieloop nog herinneren. De beloning na afloop bestond niet uit een biertje, maar uit een baquette. 

Vrijblijvend uitproberen

Wil je ook begeleid worden bij het hardlopen? Wil je beter, sneller worden? Wil je liever samen trainen, samen lopen, samen sporten, meer gezelligheid, het Wij-gevoel, samen praten, samen lachen, samen huilen, samen genieten van het hardloopvirus?  Je bent van harte welkom om vrijblijvend 6 weken mee te trainen en zelf te ervaren hoe het trainen in een groep jou bevalt.

Samen hardlopen. Het zal je helpen om een betere opbouw van je trainingen te ervaren, sneller te worden, meer uithoudingsvermogen te krijgen. Daarnaast had het een sociale werking, je ziet, praat met, loopt met, lacht met, huilt met en beleeft hardlopen met anderen. 

Meer weten?

Neem dan eens een kijkje op de website van LG De Grenslaupers uit Stramproy. Interesse? Meld je aan via secretariaat@degrenslaupers.nl.

Foto De Grenslaupers
151121/WW


Via Amsterdam Online