LHBTI-organisaties OUCH ZO en Coming Inn bundelen hun krachten

Midden-/Noord-Limburg – 11 oktober 2021 – Maandag 11 oktober is Coming Out Day en ook de dag dat beide Limburgse LHBTI-organisaties OUCH ZO (Roermond, Weert, Venlo) en Coming Inn (Venray) officieel gaan samenwerken. Beide LHBTI-organisaties zien de samenwerking als een kons om de LHBTI’s in Noord- en Midden-Limburg beter te kunnen bereiken en te kunnen bedienen. Vandaag werd o.a. in de regenboogsteden Roermond en Weert de regenboogvlag gehesen ter gelegenheid van Coming Out Day. 

img

De afgelopen jaren hebben de stichting Coming Inn en de vereniging OUCH ZO aan de weg getimmerd om in Noord- en Midden-Limburg meer activiteiten voor de LHBTI-gemeenschap te ontwikkelen. Er waren in deze regio nauwelijks ontmoetingsplekken voor LHBTI’s en de LHBTI-beweging was weinig zichtbaar. Daar wilden OUCH ZO en Coming Inn verandering in brengen.

De twee organisaties zijn in verschillende plaatsen actief: OUCH ZO eerst in Roermond en Weert en sinds kort ook in Venlo, en Coming Inn in Venray. Voor Bart Cochet, voorzitter van OUCH ZO, was het vanzelfsprekend om contact te zoeken met andere LHBTI-organisaties in de regio. Zo werkt OUCH ZO al sinds kort na haar oprichting in januari 2020 samen met Stichting Gay Soos Roermond, die zich hoofdzakelijk op oudere LHBTI’s richt.

Bart Cochet: “Wij zijn relatief kleine organisaties die voornamelijk op lokaal niveau actief zijn. Samen kunnen we echter wel een groot deel van de LHBTI-gemeenschap in Noord- en Midden-Limburg bereiken. We zijn dan ook blij met onze nieuwe samenwerkingspartner Coming Inn.”
 
Ook voor Robert Westheim, voorzitter van Coming Inn, is het goed nieuws dat de twee LHBTI-organisaties elkaar gevonden hebben. “Coming Inn is vooral actief in Venray en ons bereik is hierdoor erg beperkt. Door samen te werken bereik je juist meer voor de LHBTIQ+ doelgroep. Coming Inn en OUCH ZO vullen elkaar aan en versterken elkaar waar nodig zonder de eigen identiteit te verliezen.”

Over Coming Out Day

Op Coming-Outdag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, werd aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out.

Regenboogsteden Weert en Roermond

De gemeente Weert is samen met de gemeente Roermond één van de 53 Regenboogsteden. Deze steden maken zich sterk voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgender en intersekse personen (LHBTI’s). De twee steden hebben de krachten gebundeld en in een officiële intentieverklaring is vastgelegd dat ze zich ‘Regenboogstad’ mogen noemen.

Foto DeltaLimburg.nl
111021/HvL
 
 


Via Amsterdam Online