Mantelzorgsalon Maasgouw – tijdelijke overname van zorg

Maasbracht – 13 september 2021 – Door de coronamaatregelen is er enige tijd geen mantelzorgsalon georganiseerd in de gemeente Maasgouw. Maar dit najaar stonden er weer twee gepland, waarvan de eerste werd gehouden op donderdag 23 september. Hierbij werd uiteraard rekening met de actuele coronamaatregelen gehouden. Het thema van deze bijeenkomst is ‘Respijtzorg’ Respijtzorg is een tijdelijke overname van zorg. Er werd besproken welke vormen er zijn in en buiten de gemeente Maasgouw.

img

Als mantelzorger kunt u hierdoor even op adem komen. U houdt uw eigen leven beter in balans en houdt de zorg voor de ander langer vol. In deze mantelzorgsalon besteden wij aandacht aan de verschillende vormen van respijtzorg in en buiten de gemeente Maasgouw. Van een vrijwilliger aan huis tot tijdelijke opname in een zorgcentrum. En alles wat hier tussen zit. 

Mantelzorgsalon

Elke keer werd een ander onderwerp uitgelicht dat voor u als mantelzorger van belang is. Daarnaast ontmoet u hier op een eenvoudige en ongedwongen manier andere mantelzorgers. Met hen kunt u uw ervaringen, problemen en tips delen. Ook zijn de mantelzorgondersteuners van de gemeente Maasgouw (tevens lid van het Sociaal wijkteam) aanwezig voor informatie, advies en ondersteuning.

Praktische informatie

wanneer – donderdag 23 september van 19.30 tot 21.15 uur

waar – De Herberg, Sintelstraat 23 in Maasbracht (naast de Protestantse kerk).

voor wie – voor alle mantelzorgers uit de gemeente Maasgouw. 

deelname – gratis

aanmelden – vanwege de coronamaatregelen kunnen maximaal 24 personen de mantelzorgsalon bezoeken. Aanmelden is dan ook noodzakelijk en kon via het Sociaal wijkteam. Dit kon telefonisch via 0475 – 85 25 00 of per e-mail via wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl.

meer informatie – voor andere vormen van informatie, advies en ondersteuning op het brede vlak van wonen, welzijn, zorg en financiën, kunt u ook contact opnemen met de mantelzorgondersteuners van de gemeente Maasgouw via bovenstondende contactgegevens.


Stockfoto
130921/HvL


Via Amsterdam Online