Muziektheater Cuypers stelt zich voor – actrice Maud Stroux

Roermond – 2 december 2021 – De leden van het ART-team en de hoofdrolspelers van het Muziektheater Cuypers stellen zich voor in een serie interviews. In deze aflevering Maud Stroux. Zij speelt in Muziektheater Cuypers de eerste vrouw van Pierre Cuypers (Rosalie Van de Vin), met wie hij twee dochters krijgt. Na haar overlijden hertrouwt hij met Nenny Alberdingk Thijm (vertolkt door Marjolein Heijltjes). De twee vrouwen van Cuypers stonden voor twee verschillende fasen in zijn leven. 

De jonge Pierre Cuypers is een gelukkig mens. Hij werd bewonderd om zijn talent en wint aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen de Prix d’Excellence. In die stad ontmoet hij ook zijn mooie, jonge echtgenote, Rosalie Van de Vin. Ze krijgen twee dochtertjes. Terug in Roermond werd hij benaderd door een oudere ondernemer met geld, die zijn compagnon werd. Nadat er een eind komt aan de achterstelling van de katholieken, stromen de opdrachten voor nieuwe kerken van alle konten toe. Pierre Cuypers is pas 26 – en de wereld ligt aan zijn voeten.

Maar dan overlijdt eerst zijn dochtertje en daarna zijn vrouw. Dat drama maakt van hem een ander mens. Hij begraaft zich in zijn werk en werd een workaholic, zwaar op de hand en veeleisend. Door zijn vasthoudendheid brengt hij grootse bouwprojecten tot stand. Maar in de omgang is hij niet altijd makkelijk. Hij hertrouwt Nenny Alberdingk Thijm, die goed bij hem past. Zij is heel vroom en serieus, en ze kon hem aan.

Over Muziektheater Cuypers

Muziektheater Cuypers vertelt het verhaal van de beroemde bouwmeester Pierre Cuypers. Niet alleen over zijn werk als architect, maar juist over de mens Cuypers en zijn rol als vader. Met veel zang en dans in een bijna abstract minimalistisch vormgeven decor, komt het bevlogen leven van Pierre tot leven. 

Muziektheater Cuypers werd gespeeld door professionals en amateurs.

De voorstellingen zijn van 9 tot en met 13 maart 2022 in het Theaterhotel Roermond. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze webpagina van het Roermondse theater.  

021221/HvL

 

Via Amsterdam Online