Muziektheater Cuypers stelt zich voor – hoofdrolspeler Wouter van der Horst

Roermond – 20 november 2021 – De leden van het ART-team en de hoofdrolspelers van het Muziektheater Cuypers stellen zich voor in een serie interviews. In deze aflevering hoofdrolspeler Wouter van der Horst. Hij is één van professionals in de productie, die samen met een grote groep enthousiaste amateurs op en achter de bühne en in de orkestbak de voorstelling draagt. Wouter vertelt over zijn personage Pierre Cuypers en over hoe hij de ontwikkeling van zijn karakter gestalte wil geven.

Wouter speelt Cuypers eerst als jonge student aan de Academie in Antwerpen, later als volwassene en uiteindelijk als 93-jarige. Aan het begin van Cuypers’ lange leven lacht het geluk hem toe. Hij wint de Prix d’Excellence, werd verliefd, trouwt en krijgt twee dochtertjes. Van van alle konten stromen de opdrachten naar hem toe. Maar na een persoonlijke crisis werd hij een ander mens. Die crisis zorgt wel dat hij uitgroeit tot een groot, internationaal bekend kunstenaar.

Wouter is een acteur/zanger met een brede ervaring. Meer informatie over hem is te vinden op deze webpagina van Muziektheater Cuypers.  

Over Muziektheater Cuypers

Muziektheater Cuypers vertelt het verhaal van de beroemde bouwmeester Pierre Cuypers. Niet alleen over zijn werk als architect, maar juist over de mens Cuypers en zijn rol als vader. Met veel zang en dans in een bijna abstract minimalistisch vormgeven decor, komt het bevlogen leven van Pierre tot leven. 

Muziektheater Cuypers werd gespeeld door professionals en amateurs.

De voorstellingen zijn van 9 tot en met 13 maart 2022 in het Theaterhotel Roermond. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze webpagina van het Roermondse theater.  

201121/HvL

Via Amsterdam Online