Najaarsconcert Harmonie St. Cecilia Maasbracht en Koninklijke Harmonie Roermond

Maasbracht – 29 oktober 2021 – Op zondagmiddag 7 november kunnen belangstellenden in ZC De Spil in Maasbracht genieten van een sfeervol najaarsconcert van de Koninklijk Erkende Harmonie St. Cecilia, onder leiding van Richard Dols, in samenwerking met de Koninklijke Harmonie van Roermond. Sinds 2019 staat de Keuninklikke onder leiding van dirigent Wouter Pletzers. Het concert vangt aan om 15.00 uur. Iedereen is van harte welkom!

img

Het programma

Voor de pauze

Harmonie St. Cecilia opent het concert. Op het programma staat, geheel in het najaarsthema, The Wilderness van Rossano Galante. Deze donkere muzikale reis neemt u mee in de schoonheid van de met sneeuw bedekte bossen en bergen. Het door het hout vertolkte hoofdthema geeft u het gevoel van het uitgestrekte landschap. Het thema werd onderbroken door het wringende koper, daarna gaat het werk over in een lyrisch, melancholisch thema. Dit is de wildernis ’s nachts, wanneer het donker en eenzaam is. Het stuk gaat verder met een snel, dramatisch thema dat een gevoel van gevaar weergeeft dat de bewoners van het bos creëren.
 
Verder zal het orkest deze middag o.a. Perthshire majesty van Samuel R. Hazo en Tanczi van Jan van de Roost ten gehore brengen.

Na de pauze
 
Koninklijke Harmonie van Roermond vervolgt na de pauze het programma met Ministry of Winds van Jacob de Haan. Hoe zou het zijn, als we een ministerie van blaasmuziek hadden? Met als taak de promotie en de verspreiding van muziek in het land? Zo’n ministerie zou het land een echt groepsgevoel kunnen geven en de burgers amusement, kracht, trots en geluk brengen. Al deze aspecten komen terug in de hersenspinsel en compositie van Jacob de Haan.
 
Verder zal het orkest deze middag o.a. Valley of the Pinios van K. Houben en A Scottish Rhapsody van C. Grundman ten gehore brengen.

Praktische informatie

wanneer – zondag 7 november 2021, aanvang 15.00 uur

waar – ZC De Spil, Suikerdoossingel 55 te Maasbracht

toegang – gratis, vooraf reserveren is niet nodig

coronatoegangsbewijs – er werd bij de ingang gevraagd om een coronatoegangsbewijs  

291021/HvL


Via Amsterdam Online