Ontdek het water in De Groote Peel tijdens Beleefweek Limburg

Ospel – 19 september 2021 – Van 25 september t/m 3 oktober is er een ‘Beleefweek Limburg’ met diverse activiteiten in en rondom de prachtige natuur in beide provincies Limburg, Nederland én België. Ook het Nationaal Park De Groote Peel doet mee! Met gezinstochten, waterproefjes en muziek met Reintje & haar Voskes. Op de zondagen 26 september en 3 oktober zijn er tussen 11.00 en 16.00 uur speciale gezinsactiviteiten bij buitencentrum De Pelen in Ospel. 

Ben jij een goede waterspeurder? 

Bij de ingang van het buitencentrum word je ontvangen door het educatieteam van WML (Waterleiding Maatschappij Limburg). Hier kon je allerlei drinkwaterproefjes doen en ontdek je bijvoorbeeld waar jouw lichaam water voor nodig had. Vervolgens kon je op pad met de ‘Peel Beleef-je-Buiten Tocht’. Deze gezinstocht is voor € 5 per kind te koop bij de balie van Staatsbosbeheer. In het tasje zit een routebeschrijving en alle materialen die je nodig hebt voor een sPeelse ontdektocht in De Groote Peel. De route is 2,5 kilometer en loopt langs een vogelkijkhut, een veenhoogtemeter, een uitkijktoren en over knuppelbruggen. Onderweg doe je opdrachten en krijg je informatie over dit bijzondere hoogveengebied. De Buitentocht is vooral geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Alle materialen – inclusief het herbruikbaar tasje – mogen mee naar huis.

Op zondag 26 september en zondag 3 oktober vanaf 11.00 uur is er een extra activiteit exclusief voor deelnemers aan de Peel Beleef-je-Buiten Tocht. Bij het ‘Meerbaansblaak’ kon je –  samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer – waterdieren scheppen. Zo word je een echte waterspeurder!

Reintje & haar Voskes (eindelijk) weer op het Peelpodium!

De vrolijke kinderband Reintje & haar Voskes is al sinds jaren een regelmatige en graag geziene gast op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. En op zondag 3 oktober is het weer zover! Dan spelen en zingen de Nederweerter muzikonten van Reintje weer vol overgave liedjes uit het repertoire van Urbanus, Dirk Scheele en Cowboy Billy Boem. Dat werd vast en zeker een feest!

Het optreden van Reintje & haar Voskes is op zondag 3 oktober om 13.30 en 15.00 uur. Reserveren is niet mogelijk en vol = vol, dus wees op tijd! Entree is een vrijwillige bijdrage. Uw gulle gift komt ten goede aan de muzikonten en aan de organisatie van het Peelpodium. Let op: voor toegang dien je dit jaar te beschikken over een geldig Corona-toegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. 

(Na)genieten bij het Buitencentrum

Voor of na afloop van een wandeling kon je nog heerlijk struinen door de winkel van buitencentrum De Pelen. Hier vind je mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten. Bij de inpandige horeca Peelkiosk en in de Peelboerderij (op zondag) kon je genieten van een hapje en drankje. Rondom het buitencentrum is een natuurlijke speeltuin en picknickweide. De Pelen is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Peelboerderij is alleen op zondag geopend. Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Foto's Marijke Vaes-Schroën|Staatsbosbeheer
190921/WW


Via Amsterdam Online