Opening Uule-etalage én Uule-expositieruimte D’n Uul Roermond

Roermond – 21 november 2021 – Voorzitter en Vorst Dirk Franssen had zaterdag 20 november de Uule-etalage én Uule-expositieruimte van Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul geopend. Hij overhandigde enkele scepters van oud-vorsten aan ere-archivaris Louis Wolters. Bij de opening van de expositie speelde ook het draaiorgel. De oud-prinsen van D’n Uul hebben 3 Uule-nummers om laten zetten naar draaiorgelmuziek. Deze worden in de carnavalstijd iedere woensdag en zaterdag gedraaid in Roermond.

Toegankelijk voor publiek

Voor iedereen – op zaterdag 20, zondag 21 en zaterdag 27 november 2021, vanaf 11.11 uur 

Op afspraak – vanaf begin 2022 tot aan Aswoensdag zal deze presentatieruimte op bepaalde tijden, en dan met name in de weekenden, en op afspraak te bezichtigen zijn.
 
Tevens zijn op afspraak ook bezichtigingen door grotere groepen buiten de reguliere openingstijden mogelijk. Dit laatste is nieuw en dan met name bedoeld voor basisscholen, welke D’n Uul hiervoor ook actief zal gaan benaderen. Vooral bedoeld om, naast de overige activiteiten die D’n Uul al doet om de jeugd kennis te laten maken met Vastelaovend, ze op deze wijze ook met de historie van de Roermondse Uule-Vastelaovend kennis te laten maken, hetgeen D’n Uul de komende jaren nog verder wil uitbreiden. 

Foto en video Leon van Lier
211121/HvL

Via Amsterdam Online