Orgelkring Roermond herdenkt sterfdag J.S. Bach met twee orgelconcerten

Roermond – 6 juli 2021 – Op 28 juli 2020 was het 270 jaar geleden dat Johann Sebastian Bach overleed in Leipzig. Orgelkring Roermond herdacht zijn sterfdag vorig jaar met een orgelconcert. Gezien de grote interesse in het werk van J.S. Bach had Orgelkring Roermond besloten om zijn sterfdag jaarlijks te herdenken. Dit jaar met twee orgelconcerten, op woensdag 28 juli en maandag 16 augustus, in de Sint Christoffelkathedraal in Roermond. Beide concerten worden uitgevoerd door organist Jean-Pierre Steijvers.  

img

Twee herdenkingsconcerten

Naast het orgelconcert op 28 juli organiseert de Orgelkring Roermond op maandag 16 augustus tijdens het ‘Euregionaal Festival Bach 2.1’ een concert in samenwerking met de Stichting Samenwerkende Orgelvrienden Limburg (SOL). Hierbij zullen de concerten eveneens in het teken stonden van de bekende musicus en componist J.S. Bach.

Beide concerten worden uitgevoerd door organist Jean-Pierre Steijvers.  

Organist Jean-Pierre Steijvers 

Jean-Pierre Steijvers (Heythuysen), vaste organist in de Sint Christoffelkathedraal, had voor beide concerten een programma samengesteld waarbij het leven en werk van de orgelvirtuoos J.S. Bach in al zijn facetten werd belicht. Een programma-overzicht ontvangt u op de avond van het concert.

Coronaproof 

Vanwege het risico van verspreiding van het coronavirus waren concerten langere tijd niet toegestonden. Per 26 juni 2021 zijn de maatregelen zodanig versoepeld dat het weer mogelijk is om concerten te organiseren. De op het moment van het concert geldende veiligheids- en voorzorgsmaatregelen, zoals de 1,5 meter-afstandsregel, worden natuurlijk in acht genomen. Dit betekent wel dat een maximaal aantal mensen een zitplaats geboden kon worden.

Praktische informatie

waar – Sint Christoffelkathedraal in Roermond

wanneer – woensdag 28 juli en maandag 16 augustus 2021, aanvang 20.00 uur

kaarten – bij beide concerten bedragen de kosten € 10 per kaart. Wilt u één of beide concerten bezoeken? Dan kunt u zitplaatsen reserveren. Dat kon op diverse manieren:

– door een e-mail met uw naam, het aantal bezoekers en de datum van het concert waarvoor u wenst te reserveren te sturen naar: info@orgelkringroermond.nl U ontvangt een bevestiging van uw reservering per e-mail.

– U kunt ook kaarten reserveren via deze webpagina van Orgelkring Roermond. 

De entree kon op de avond zelf aan de kassa worden voldaan. 

Foto: DeltaLimburg.nl (J.S. Bach, Wikipedia)
060721/HvL

 


Via Amsterdam Online

Reizen Laos