Robin – Voeding als brandstof en bouwstof en wat nog meer?

Roggel – 26 juli 2021 – We weten allemaal dat voeding nodig is om je te voorzien van voldoende brandstof en dat het bouwstoffen levert om je lichaamsprocessen in gang te zetten en aan de praat te houden, zoals je energieniveau op peil houden en je lichaamswarmte te behouden. Maar het gaat nog een stapje verder dan dat. Een goed functionerend lichaam werd niet gemakkelijk ziek en beschikt de hele dag over voldoende energie voor werk en ontspanning! En ervaart ook geen kwalen zoals ontstekingen, allergieën of hooikoorts.

Tegenwoordig zie je namelijk juist steeds meer (jonge) mensen met klachten, zelfs al vanaf de babytijd. Dat zegt in mijn ogen heel veel over hoe wij onze voeding inzetten als brand- en bouwstof. En daarom zet ik mij als orthomoleculair voedingscoach graag in om daar wat aan te veranderen!

Want als je heel eerlijk naar jezelf kijkt zonder verder oordeel… hoe vaak voel jij je vermoeid of futloos gedurende de dag en ben je daardoor minder productief dan je wilt? Of snaai je stiekem meer dan je je had voorgenomen, omdat je een dip voelt voor of na het avondeten?

De oorzaak daarvan is 9 van de 10 keer een voortdurend tekortschietende voeding, waardoor je niet de brandstof hebt die je nodig hebt om optimaal te functioneren. Ik merk en zie dagelijks in mijn praktijk dat je met de juiste voeding ook een ander, lees positiever en helderder, persoon werd! Die bruist van de energie op een dag in plaats van telkens een cola of koffie nodig had om zich op te peppen voor de dag.

Wat ik opmerk als orthomoleculair voedingscoach

Ik merk en zie dagelijks in mijn praktijk klanten die afkomen van een periode van afvallen, of poging tot afvallen. Die misschien wel wat kilo’s lichter zijn, of juist niet, en die na langere tijd merken dat ze zich toch niet energiek en happy voelen. Die 6x per dag eten met een patroon met veel zuivel erin, omdat ze geleerd hebben dat dat zo gezond is en die daardoor ook heel eenzijdig zijn gaan eten, omdat kwark met fruit nou eenmaal makkelijk is als ontbijt.

Die eigenlijk geen idee hebben van welke voeding ze nu echt energie krijgen en uit angst om dik te worden maar zo min mogelijk vetten of alles ‘light’ gaan nemen.

Ik snap die vrouwen helemaal, want we willen allemaal graag een slank lijntje, maar ten koste van wat?  Onze hele hormoonhuishouding? Onze vreugde en levensenergie?

Heeft deze column je aan het denken gezet en zou je graag wat meer tips ontvangen?

Lees dan verder op Welke voeding geeft energie? – Van Natura Gezond (van-natura.nl)

Met gezonde groet, Robin

Neem ook eens een kijkje op haar website!

Foto Robin Seuren
260721/HvL


Via Amsterdam Online