Roermond viert diversiteit op Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

Roermond – 10 mei 2021 – 17 Mei is de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Op deze dag laat Regenboogstad Roermond zien dat iedereen hier zichzelf mag en kon zijn. De gemeente hijst die dag de regenboogvlag, net als vele andere ondernemers en verenigingen in de stad. In Midden-Limburg zijn Roermond en Weert de Regenboogsteden. Inmiddels doen zo’n 130 landen mee aan de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.

img

Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten en daarom is 17 mei daarom uitgeroepen tot Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.

Sociale acceptatie

Wethouder Smitsmans (Emancipatie): “Dat betekent dat we ons sterk maken voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van LHBTI’ers. Iedereen verdient immers de vrijheid en veiligheid om altijd en overal zichzelf te kunnen zijn. Daarom werken we  als gemeente samen met belangenverenigingen die zich hier voor inzetten en ondersteunen we lokale initiatieven.” 

Initiatieven

In het Stadhuis en het Stadskontoor dragen baliemedewerkers op 17 mei een regenboogspeldje. Verder kleurt de kleurt de hele dag roze. 

Ook is er de online fototentoonstelling van belangenvereniging ‘Ouch Zo’ over de verschillende facetten van de LHBTI-wereld en LHBTI’ers in Coronatijd. Zodra de maatregelen het weer toelaten zal dit najaar ook een fysieke tentoonstelling gehouden worden.

Een ander initiatief komt van de stichting Gay Soos Roermond, die onder andere maandelijkse bijeenkomsten organiseert waarin LHBTI’ers elkaar in een vertrouwde en veilige omgeving kunnen ontmoeten. Gezien de huidige omstandigheden organiseert de stichting nu coronaproof wandelingen.

Meer informatie is te vinden op de website van Gay Soos Roermond.

Foto Leon van Lier


Via Amsterdam Online

Reizen Laos