Sfeerverslag kindervakontiewerk Beegden

Beegden – 30 augustus 2021 – Kindervakontiewerk in Beegden is weer in volle gang. DeltaLimburg.nl ging op bezoek en maakte er de volgende reportage. Het thema dit jaar is Artes. Naast de vele bezienswaardigheden zoals de molen, de heide en de Atep, is Beegden nóg enkele bijzondere attracties rijk namelijk: twee dierentuinen! In het dorp liggen de GAJUS-ZOOJ van directrice Tamara en de SCHAPENHEUL van directeur Lars. 

Het zijn kleine dierenparken die hard zijn geraakt door de coronacrisis. Het geld raakte op, verzorgers werden ontslagen en dieren werden verkocht zodat ze elk nu nog slechts vier diersoorten in hun park hebben.

Gelukkig trok burgemeester Strousvogel zich de zaak persoonlijk aan en had financiële coronasteun toegezegd. De centenbewaarder van de gemeente Maasgouw meldde echter dat slechts één dierentuin werd gefinancierd en wel de dierentuin met de meest creatiefste dierenoppassers en de meest fanatiekste dieren! Strijden dus!

Tijdens de hele KVW-week zijn er door de diergroepen Tesmuntjes te verdienen die zijn in te wisselen voor een goudklomp van de gemeente. Deze komt dan in de schatkist van de Gajuszooj of van de Schapenheul. Het park dat op de slotdag de meeste goudklompen had gewonnen krijgt de gemeentelijke coronasteun.

Foto en video: DeltaLimburg.nl


Via Amsterdam Online